Kaupunginarkiston muutto Kansallisarkiston tiloihin

Kaupunginarkisto muuttaa 3.9. alkaen Kansallisarkiston Hämeenlinnan toimipisteen tiloihin osoitteeseen Aittatie 2. Muuton vuoksi kaupunginarkisto on suljettu 13.8. - 19.10.2018 välisen ajan. Kaupunginarkisto palvelee normaalisti jälleen 22.10. alkaen uusissa tiloissa.

Kiinnioloaikana tiedonhakupyyntöjä ei käsitellä, mutta pyyntöjä voi lähettää sähköisellä lomakkeella tai sähköpostilla: kaupunginarkisto@hameenlinna.fi

Tiedonhakupyyntöjä aletaan käsitellä saapumisjärjestyksessä 22.10. alkaen. 

HUOM! Koulutodistuksia saa pyynnöstä myös kiinniolon aikana.

Lisätietoja: puh. 03 621 2646

Tietopalvelun sähköinen asiointi

Tietopalvelupyynnöt suositellaan jätettäväksi sähköisellä asiointilomakkeella.

  • lomake pyytää yleisimpiä tiedonhakuja varten tarvittavat tiedot
  • näin voimme palvella teitä mahdollisimman sujuvasti

Arkistopalvelut

Kaupunginarkisto tarjoaa kaupunkilaisten ja tutkijoiden käyttöön pääasiassa viranomaisten arkistoja, mutta myös paikallishistoriallisesti merkittäviä yksityisarkistoja.

Julkiset asiakirjat ovat tilauksesta kaikkien vapaasti käytettävissä. Asiakirjojen omatoiminen tutkiminen kaupunginarkiston tiloissa on maksutonta. Asiakirjajäljennösten ottamisesta joko paperille tai skannaamalla sähköiseen muotoon (PDF) veloitamme voimassaolevan taksan mukaan. A3-kokoa suurempien asiakirjojen kuten piirustusten jäljentäminen tehdään kopiolaitoksessa. Asiakkaan ei ole mahdollista ottaa jäljennöksiä itse.

Tietojenluovutus on pääsääntöisesti ilmaista. Jos tietopyyntö ei ole riittävän yksilöity tai tiedon hakeminen on muusta syystä erityisen vaativaa, tiedonhaku on maksullista kaupungin voimassaolevan taksan mukaan.

Aineistot

Arkistossa säilytetään kaupungin eri toimintayksiköiden pysyvästi ja yli 10 vuotta säilytettävät asiakirjat, sekä toimintansa lopettaneiden lautakuntien, virastojen, laitosten, toimikuntien ym. arkistot. Lisäksi kaupunginarkisto on ottanut vastaan joitain paikallisesti merkittäviä yksityisarkistoja. Asiakirjoja on määrällisesti yhteensä noin neljä hyllykilometriä.

Katso suuntaa-antava luettelo säilytettävistä paperiarkistoista.

Lisätietoja kaupunginarkistossa säilytettävistä asiakirjoista saat ottamalla yhteyttä tietopalveluun.

Sähköisiä tietolähteitä

Asiakirjojen käyttöoikeus

Kaupunginarkistossa säilytettävät asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia ja jokaisen käytettävissä, jollei niitä ole esimerkiksi yksityisyyden suojaamiseksi säädetty salassa pidettäväksi.

Lahjoitettujen ja talletettujen yksityisten asiakirjojen käytössä noudatetaan niitä luovutettaessa sovittuja ehtoja.

Asiasanat: arkisto
Viimeksi muokattu: 10.8.2018