Hämeenlinnan kaupunki tekee yhteistyötä oppilaitoksien kanssa. Alla on kuvauksia opintoihin integroiduista toteutuneista opiskelijayhteistyö- projekteista, joissa on ollut mukana HAMK:n opiskelijoita:

1)  Sibelius Celebrations toimistossa on ollut tapahtumaharjoittelija
Kolme eri  5 kk:n harjoittelujaksoa.

2) Konserttien markkinointi  Sibelius Celebrationsin kanssa

3) Kaupunkikeskustan juhlailmeen suunnittelu ja toteutus (Lepaan opiskelijat Markku Pirin johdolla)

Sibelius-juhlavuoteen liittyvä koko kaupunkikeskustaa koskeva kesäkukkien istutussuunnitelma, joka sisältää myös

Tähän kokonaisuuteen kuului myös

Lisäksi juhlaliputussuunnitelma joka kattaa koko kaupungin. Tässä oli mukana yhteistyössä Lepaan maisemasuunnittelun opiskelijat sekä muotoilun opiskelijat. Suunnitelma toteutetaan ensi kesänä siten että juhlailme on valmis 13.6.2015, jolloin pidetään toritapahtuma jossa juhlailme julkistetaan.

4) Iittala Lasimäen ilmeen suunnittelu

Iittalan lasitehtaan kanssa (Fiskars Oyj) toteutettu tehtaan ja Lasimäen välisen alueen kohennussuunnitelma, jota on jo aloitettu toteuttaa. Tähän kuului puiston raivaus ja maisemointisuunnitelma. Jatketaan Lasimäen kaupallisen alueen suunnittelulla tänä keväänä. Lisäksi tullaan suunnittelemaan opasteet alueelle.

5) Ahveniston alueen suunnittelu

Ahveniston alueelle tehty sekä maisemanhoidollinen alueen kohennussuunnitelma, kahvilan sisustussuunnitelma sekä tekeillä on koko alueen uuden visuaalisen ilmeen suunnittelu, opasteet yms. Mukana Lepaan ja muotoilun opiskelijoita. Kaupungin virkamiehet olleet mukana ja suunnitelmia toteutetaan kevään aikana.

6) Aulangon alueen suunnittelu

Mukana useita opiskelijoita ja useammassa kohteessa. esim Joutsenlammelle tehty parkkipaikan kohennussuunnitelma, Graniittilinnalle alueen jalankulun parannussuunnitelma, Katajiston koko alueen maisemanhoidollinen suunnitelma, Ruusulaakson ja Aulangon retkeilymajan alueen maisemanhoidollinen kohennussuunnitelma jne.

Alueen yritykset ovat hyvin mukana ja opiskelijat tehneet erittäin hyvää työtä. Työ jatkuu ja tekeillä on mm lasten seikkailupuiston suunnitelmia.

7) Wetterhoff-talon ilmeen suunnittelu

Kaksi eri projektia: Wetterhoffin talon yleisten tilojen sisustus ja värityssuunnittelu sekä koko Sibelius Centerin sisustuksen suunnittelun ja konkreettisen toteutuksen avustaminen ja tuotevalikoiman kokoamisessa ja nettikaupan perustamisessa avustaminen. Mukana muotoilun opiskelijoita.

8) Sibelius Itsenäisyysfantasian (2014) lavastuksen suunnittelu ja toteutus sekä itsenäisyysfantasian kuvaus ja taltiointi 

9) Sibelius Centerille kuvamateriaalin ja videon tuottaminen 

Viimeksi muokattu: 12.6.2017