Avoimen datan julkaisut

Hämeenlinnan kaupungin ostolaskut 2013-2017

Julkaisussa on mukana Hämeenlinnan kaupungin ulkoiset ostot laskuriveittäin vuosilta 2013-2017 lukuun ottamatta tietosuojan rajoittamia rivejä. Käytännössä tiedostoista on karsittu pois tilit, joita suojaa henkilötietolaki, ja anonymisoitu rivit, joissa maksunsaajana on yksityishenkilö.

Aineistossa tili kertoo oston tarkoituksesta ja kustannuspaikka oston tekijästä kaupungilla. Toimittaja on tuotteen tai palvelun myyjä, joka on saanut maksusuorituksen. Laskusummat ovat nettohintoja ilman arvonlisäveroa. Kirjaussuunnitelman kustannuspaikka- ja tilitiedot eri tasoineen voi liittää aineistoon kustannuspaikan tai tilin numerolla.

Voit ladata ostolaskujen tiedostot Excel-tiedostoina tai csv-tiedostoina. 

Vuoden 2013 julkaisu: Excel-tiedostoina / csv-tiedostoina

Vuoden 2014 julkaisu: Excel-tiedostoina / csv-tiedostoina

Vuoden 2015 julkaisu: Excel-tiedostoina / csv-tiedostoina

Vuoden 2016 julkaisu: Excel-tiedostoina / csv-tiedostoina

Vuoden 2017 julkaisu: Excel-tiedostoina csv-tiedostoina

Lisenssi: Katso ohjeet kohdasta Avoimen datan lisenssi.

Hämeenlinnan seudun pyöräilykartta

Julkaisussa on Hämeenlinnan seudullisen pyöräilykartan reitit ESRI Shapefile -muodossa. Toisessa tiedostossa on tiegeometria jaettuna tieluokan (tielk) ja reittiosuuden (r_id) mukaan ja toisessa reittiosuuksien pituudet (reittios11 ja reittios12). Reitit on muodostettu Maanmittauslaitoksen vuoden 2016 Maastokartta-aineiston pohjalta.

Seudullisen pyöräilykartan reitit: ESRI Shapefile -tiedostoina.

Lisenssi: Katso ohjeet kohdasta Avoimen datan lisenssi.

Mitä on avoin data

Avoin data on organisaation tai yksilön keräämää tietoa, joka on kaikkien vapaasti ja maksutta hyödynnettävissä. Jotta dataa voidaan avata, täytyy sen olla julkista tietoa, jota eivät rajoita esimerkiksi henkilötietolaki ja muut yksityisyyden suojaa tai liikesalaisuuksia suojaavat lait. Avoimen datan käyttöä rajoittaa omistajan määräämä lisenssi. Tarkemman määritelmän avoimesta datasta löydät täältä.
Suomessa avoimen datan edelläkävijöitä ovat olleet Helsingin seutuTampere ja Varsinais-Suomen liitto. Tärkeä taho avoimen datan edistämisessä ovat vapaaehtoiset asiasta innostuneet kansalaiset. Tunnetuin avointa dataa edistävä taho on Open Knowledge Finland -yhdistys.

Avoimen datan lisenssi

Lisenssi määrittelee, mitä julkaistulla datalla on oikeus tehdä. Hämeenlinnassa on käytössä Creative Commons CC4 Nimeä -lisenssi. Käyttäjän pitää nimetä datan omistajaksi Hämeenlinnan kaupunki, [(päivä), (kuukausi), vuosi]. Päivämäärän päivä ja kuukausi on mainittava, mikäli niillä on sisällön kannalta merkitystä. Vastaanottamalla ainestoa käyttäjä hyväksyy kaikki lisenssin ehdot.

Huom! Ennen datan hyödyntämistä kannattaa tutustua lisenssin muihin ehtoihin täällä.

Asiasanat: tilastot, avoin data
Viimeksi muokattu: 10.1.2019