Tapahtumahaku

XXV Niskavuoriviikko

Tapahtumia eri puolilla Hauhoa

Hauhon XXV Niskavuoriviikko 22.6.-1.7.2018

Juhannus on hauholaisten kirkkopyhä ja muutenkin on Hauho kesäisessä loistossaan kylpevä juhannuspitäjä. Kirkon viereisellä Skytten aukiolla avataan järjestyksessään 25. Hauhon Niskavuoriviikko juhannusaattona 22.6.2018 kello 12. Samalla julistetaan luontoon, maalle ja vesille juhannusrauha.

Niskavuoriviikon avauksessa puhuu hauholainen yrittäjä ja niskavuorineuvos Matti Rantti. Avajaisissa kuullaan makupaloja Hauhon Kesäteatterin tulevasta esityksestä Tähdet, tähdet. Kesäisiä säveliä tilaisuudessa soittavat hauholaisnuoret Hetti Paavolainen ja Rilla Paavolainen.

Juhannusrauha julistetaan Christopher Herkepaeuksen vuonna 1756 kirjoittamasta kirjasta ”Historiallinen ja taloudellinen kuvaus Hauhon pitäjästä” löytyvin lausein. Hauhon luontoa ja kauneutta ylistävä teksti alkaa sanoin:

”Tämä pitäjä on miellyttävän ja viehättävän sijaintinsa takia huomattavampi kuin monet muut. Sillä jos luonto missään on todistanut Herransa viisaudesta ja hyvyydestä, niin se on tosiaankin tapahtunut täällä…”

Hauholla on vietetty Niskavuoriviikkoa vuodesta 1994 alkaen. Hauhon Niskavuoriviikko on vilkas kulttuuritapahtumien ketju, jonka koonnista vastaa nykyisin Hauho-Seura ja toteutuksesta lukuisat hauholaiset yhteisöt, yrittäjät ja Hauhon seurakunta.

Viikon ohjelmassa on muun muassa Lasten perinnepäivä Kotkon ulkomuseoalueella tiistaina 26.6., Niskavuoren jäljillä -seminaariretki torstaina 28.6., Heinäpäivän vietto perjantaina 29.6. sekä perjantai-iltana Sandran Rinki -yöpyöräily.

Viikko huipentuu Niskavuoren markkinoihin lauantaina 30.6. Hauhon kirkonkylässä. Markkinoista alkaa Hauhon Yrittäjien lauantaisten kesätorien sarja, joka päättyy 28. heinäkuuta. Viikon päättää Akustin ajot -mopediajelu sunnuntaina 1.7. kello 11 alkaen. 

Perjantai 22.6. juhannusaatto

Niskavuoriviikon avajaiset ja juhannusrauhan julistus Skytten aukiolla Hauhon kirkon luona klo 12. Musiikkiesitys Hetti Paavolainen, viulu, Rilla Paavolainen, sello, puhe Matti Rantti, Hauhon Kesäteatteri esiintyy, Hauhon luonnon ylistys. Järjestää Hauho-Seura ry.

Lauantai 23.6. juhannuspäivä

Juhannuspäivän sanajumalanpalvelus kirkossa klo 10. Seppeleen lasku sankarihaudalla. Puhe kaupunginvaltuutettu Tiia Nurminen. Kirkkokahvit Punaisessa tuvassa.

Sunnuntai 24.6.

Messu Hauhon kirkossa klo 10. Kirkkokahvit Punaisessa tuvassa.

Hautausmaajuhla Hauhon hautausmaalla klo 12.

Hovinkartanon taidekeskuksen näyttelyt avautuvat kello 11.

Tiistai 26.6.

Lasten perinnepäivä Kotkon ulkomuseoalueella klo 11–14. Entisaikaisia ja keskiaikaisia toimintapisteitä lapsille. Maksuton, mehu- ja korpputarjoilu. Järj. Ajan patina –hanke / Linnaseutu ry, yhteistyössä Keskiaikamarkkinoille - keskiajan kulttuuria kouluille ja kylille –hanke, Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanke, ry Sarastus III ja Hauho-Seura ry.

Torstaina 28.6.

Niskavuoriviikon seminaari Niskavuoren jäljillä toteutetaan bussikierroksena vierailemalla niskavuorelaisissa kohteissa. Ilmoittautumiset to 21.6. mennessä sähköpostitse info@hauho-seura.fi tai puh. 040 589 3313. Hinta 40 euroa. Järjestää Hauho-Seura ry.

Tähdet, tähdet -näytelmän ensi-ilta klo 19 Hauhon Kesäteatterissa Lautsian Kartanossa.

Perjantai 29.6.

Avoimet puutarhat Hauhon Vanhalla raitilla klo 10–17. Järjestää Hauhon Wanha Raitti ry.

Ulkoilmaluento ”Entisaikain oppeja puutarhanhoidosta lapsille ja nuorille sadan vuoden takaa” Vanharaitti 9:n puutarhassa klo 11-11.30. Maksuton. Järj. Ajan patina -hanke, Linnaseutu ry

Heinäpäivä Hauhon kirkonkylässä Cavénin pellolla klo 12 alkaen. Pellonpiennarkahveet ja grillimakkaraa. Järjestää Hauho-Seura ry.

Sandran Rinki -yöpyöräily klo 21 alkaen. Lähtö Hauhotalon piha-alueelta. Reitti on noin 30 kilometriä, matkalla sorateitä. Maksulliset tarjoilupisteet Hauhontakana ja Tuittulassa.  Järjestää Hauho-Seura ry.

Lauantai 30.6.

Niskavuoren markkinat Hauhon kirkonkylässä Puukoulun piha-alueella klo 8–14. Järjestää Hauhon Yrittäjät.

Sunnuntai 1.7.

Akustin ajot -mopediajelu klo 11 alkaen hauholaisissa maisemissa. Lähtö Hauhon entisen kunnantalon pihalta. Järjestää Hauho-Seura ry. 

Tapahtumien järjestämisistä vastaavat Hauho-Seura, Hauhon seurakunta, hauholaiset kansalaisjärjestöt ja yrittäjät.