Hämeen Suuri Tarinakilpailu

Hämeen Ammattikorkeakoulun VIKKE – Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä hankkeessa järjestetään koko maakunnan kattava tarinakilpailu. Lasten, nuorten ja aikuisten tarinoita kerätään 7.11.-16.12.2018.

Kilpailu on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä maakuntaliiton, sekä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Hämeenlinnan kaupungin matkailuohjelmassa oli päätetty käynnistää tarinakilpailu ja tämän vuoksi yhdistettiin voimat kilpailun toteuttamiseksi.

Tarinakilpailuun kerätään tarinoita 7.11.-16.12.2018 välisenä aikana verkkosivuilla www.tarinakilpailu.fi. Tarina voi olla kirjoitettu tai sen voi toimittaa mm. video tai äänitiedostona. Kilpailussa on kolme eri luokkaa lapset, nuoret ja aikuiset. Tavoitteena on saada monenlaisia tarinoita niin nuorten kuin eläkeläistenkin keskuudesta.

Tarinakilpailuun osallistuneet tarinat julkaistaan www.tarinakilpailu.fi sivustolla, jossa kaikki voivat käydä tutustumassa tarinoihin ja äänestää parasta tarinaa tykkäämällä. Äänestää voi 13.1.2019 asti ja kilpailun voittajat kaikissa sarjoissa ovat eniten ääniä saaneet tarinat.

Kilpailussa on huikeat palkinnot ja esimerkiksi kouluryhmillä on mahdollisuus voittaa, vaikka kevään luokkaretkeä varten aktiviteetti. Aikuisten sarjassa on hemmottelua ja rentoutumista palkintojen muodossa luvassa. Tarinakilpailun voittajat julkaistaan 19.1.2019.

Hämeenlinnan kaupunki on lisäksi luvannut erityispalkinnon, jossa tarinasta tehdään katutaidetta. Tämän palkinnon valitsee lasten ja nuorten tarinoista erikseen Hämeenlinnan kaupungin nimeämä raati.

VIKKE – Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä hanke on Euroopan Aluekehitysrahaston rahoittama hanke ja toteuttaja on Hämeen Ammattikorkeakoulun Älykkäät Palvelut tutkimusyksikkö. Hankkeen tavoitteen on kehittää maakunnan tarinoita visuaalisempaan muotoon, sekä auttaa kulttuurikohteita ja matkailutoimijoita hyödyntämään paremmin tarinoita ja tarinallistamista. Tavoitteena on myös lisätä Kanta-Hämeen kohteiden näkyvyyttä ja houkutella matkailijoita historiallisesti ja kulttuurisesti kiehtovaan maakuntaan. Hankkeen tavoitteena on myös tuottaa peli, joka opastaa matkailijaa uusin menetelmin kohteesta toiseen.

Lisätietoja

Hämeen Suuri Tarinakilpailu ja VIKKE-hankke
Outi Mertamo, outi.mertamo (at) hamk.fi, p. 050 351 5799
HAMK, Älykkäät Palvelut tutkimusyksikkö, projektipäällikkö

Hämeenlinnan kaupunki
Juuso Heinisuo, juuso.heinisuo (at) hameenlinna.fi, p. 03 621 2188
strategiapäällikkö (matkailuohjelma)

Viimeksi muokattu: 27.11.2018