Kanta-Hämeeseen uusi kaikkia palveleva tapahtumatietokanta

Hämeen ammattikorkeakoululla julkaistu Tavastia Events helpottaa kaikkien Kanta-Hämeessä tapahtumia järjestävien työtä. Portaali toimii avoimen datan periaatteella, jolloin tapahtumatietoja voidaan hyödyntää useissa sovelluksissa ja nettisivuilla.

Tavastia Eventsissä ei ole kyse pelkästä tapahtumakalenterista, vaan sen idea on huomattavasti kehittyneempi: kun tapahtumat syöttää kerran Tavastia Eventsiin, kuka tahansa voi sieltä hakea ne omiin kalentereihinsa, verkkosivuille, palveluihin tai jopa mobiilisovelluksiin.

Näin yhdessä paikassa olevaa tietoa voidaan käyttää kymmenissä paikoissa eri tavoin. Tämän vuoksi tulevaisuudessa käyttäjien ei tarvitse syöttää tietoja enää useisiin paikkoihin.

Sama pätee tietojen muokkaamiseen. Kun tapahtuman tiedot muuttuvat, tietojen päivittäminen Tavastia Eventsiin riittää, sillä sitä kautta muutokset siirtyvät myös kaikille sitä hyödyntäville sivustoille ja palveluille.

Tämä kaikki mahdollistaa sen, että Kanta-Hämeen pienetkin tapahtumat voivat saada huomattavasti laajemman näkyvyyden eri palveluissa.

Hämeenlinnan kaupunki mukana Tavastia Eventsissä

Hämeenlinnan kaupunki on mukana Tavastia Events -tapahtumarajapinnan kehittämisessä. Lisäksi kaupunki ottaa vuonna 2019 käyttöön uusilla verkkosivuillaan Tavastia Events -tapahtumatietokannan ja syöttää vuonna 2019 kaikki tapahtumatiedot vain Tavastia Eventsin kautta.

Hämeenlinnan kaupunki avaa uudet verkkosivut vuonna 2019. Sivustouudistuksessa kaupunki siirtyy käyttämään avoimen rajapinnan Wordpress-julkaisujärjestelmää.

Samalla verkkosivujen uudistusprojektissa selkeytetään ja karsitaan nykyisten sivujen sisältöjä ja yhdistetään matkailun visithameenlinna.fi:n ja kaupungin hämeenlinna.fi:n sivustot.

Tavastia Events on tehty osana AvoinHäme -hanketta, jota hallinnoi Hämeen ammattikorkeakoulun Älykkäät Palvelut -tutkimusyksikkö. Hankkeen tavoitteena on luoda edellytyksiä avoimen datan hyödyntämiselle liiketoiminnassa. Hanke on käynnissä lokakuuhun 2019 saakka. Portaali ei lopu hankkeen päättymiseen, vaan sen ylläpitoa jatketaan.

Viimeksi muokattu: 9.10.2018