Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat valtaavat toukokuussa Hämeenlinnan

Tuhansien laulajien ja soittajien joukossa myös maamme huippukuorot Vox Aureasta Ylioppilaskunnan Laulajiin.

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Hämeenlinnassa 12.–14.5.2017 teemalla Suomi soi! Tapahtumaan odotetaan kaikkiaan 3 000–4 000 kuorolaulajaa ja orkesterisoittajaa, ja se on avoin kaikille musiikinharrastajille.

Kiinnostavassa ohjelmassa on tarjolla jokaiselle jotain: tuhansien laulajien suurkuoro huippujohtajien luotsaamina, maamme eturivin kuorojen ja lauluyhtyeiden konsertteja, juhlava jumalanpalvelus ja kulkue pääjuhlaan – karonkkaa ja hauskanpitoa unohtamatta.

Laulu- ja soittojuhlat on yksi suurimmista Kanta-Hämeessä järjestettävistä Suomi 100 -juhlatapahtumista, ja tavoitteena on tuoda tapahtuma ihmisten keskelle kaikkien yhteiseksi juhlaksi.

Pääkonserteissa esiintyy korkeatasoisia ja kansainvälisestikin tunnettuja kuoroja ja lauluyhtyeitä

  • Ahjo Ensemble (joht. Paavo Hyökki)
  • Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajat (joht. Kaija Viitasalo)
  • Lauluyhtye Rajaton
  • Lumen Valo
  • Tapiolan kuoro (joht. Pasi Hyökki)
  • Vox Aurea (joht. Sanna Salminen)
  • Ylioppilaskunnan Laulajat (joht. Pasi Hyökki)

Liput myyntiin tammikuussa

Konserttien liput tulevat yleisömyyntiin tammikuussa, tapahtuman osallistujat pääsevät varaamaan lippuja jo syksyn aikana. Pääkonserttien lisäksi viikonloppuun mahtuu lukematon määrä pienempiä konsertteja ja keikkoja eri puolilla Hämeenlinnaa ja ympäryskuntia.

Tapahtumaan osallistuvat kuorot, lauluyhtyeet ja orkesterit esiintyvät perinteisten konserttisalien lisäksi mitä moninaisimmissa paikoissa, kuten kirkoissa, torilla, linnassa, kauppakeskuksissa, rautatieasemalla, vanhainkodeissa, ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa. Juhlatapahtumissa on mukana myös Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta. Tavoitteena on, että koko Hämeenlinnan seutu soi ja laulaa juhlaviikonlopun ajan!

Suurtapahtuma järjestetään viiden vuoden välein 

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat järjestetään noin viiden vuoden välein, viimeksi vuonna 2012 Kuopiossa ja vuonna 2007 Porissa. Edellisen kerran Hämeenlinnassa juhlittiin vuonna 1959.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä lukuisien paikallisten toimijoiden, kuten Sulasolin Hämeen piirin, Hämeenlinnan kaupungin, Linnan Kehityksen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan, Hämeen Yrittäjien, Verkatehtaan ja Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön kanssa.

Poimintoja ohjelmasta.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

projektipäällikkö Aino Herranen

laulujuhlat(at)sulasol.fi, 010 8200 236

www.laulujuhlat.fi

www.facebook.com/laulujuhlat

www.twitter.com/laulujuhlat

Viimeksi muokattu: 5.10.2016