Sulasolin laulu- ja soittojuhlat tuovat 12.-14.5.2017 Hämeenlinnaan upean kattauksen kuoromusiikkia

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat valtaavat Hämeenlinnan 12.–14.5.2017. Tapahtumaan osallistuu noin 2 800 kuorolaulajaa eri puolilta Suomea.

Viikonloppu huipentuu sunnuntaina 14.5. torilla klo 10 järjestettävään juhlajumalanpalvelukseen ja Ritari-areenalla klo 15 vietettävään pääjuhlaan. 

Mukana juhlahumussa on myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Koko Hämeenlinna soi ja laulaa juhlaviikonlopun ajan perjantaina 12.5. klo 18 Hämeenlinnan torilla järjestettävistä avajaisista lähtien.

Katso koko ohjelma täältä.

Kymmeniä konsertteja eri puolilla kaupunkia

Viikonlopun aikana kuullaan kymmeniä kuorokonsertteja ja -keikkoja eri puolilla Hämeenlinnaa. Tarjolla on jokaiselle jotain: eturivin suomalaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä Ylioppilaskunnan Laulajista Vox Aureaan ja Naiskuoro KYNistä Rajattomaan, Kuorot kuutamolla -kapakkakierros, laulullinen illallisristeily, piknik-konsertti Linnanpuistossa ja perinteisempiä konsertteja Raatihuoneella, Verkatehtaalla ja kirkoissa. Laulu valtaa myös Goodmanin, kahvilat ja ravintolat.

Juhlajumalanpalvelus torilla ja pääjuhla jäähallissa

Viikonloppu huipentuu sunnuntaina 14.5. torilla klo 10 järjestettävään juhlajumalanpalvelukseen ja Ritari-areenalla klo 15 vietettävään pääjuhlaan. Pääjuhlaan saavutaan näyttävänä juhlakulkueena, joka lähtee Hämeenlinnan torilta klo 13.30. Huomioimme myös samana päivänä juhlittavan äitienpäivän ojentamalla pienen muistamisen kaikille pääjuhlaan saapuville äideille.

Laulu- ja soittojuhlien ohjelmiston valinnassa avainsanoina ovat olleet Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kotimaa, rakkaus, onni, ilo, itsenäisyys, riippumattomuus, suomalaisuus, sisu, uskollisuus ja periksiantamattomuus. Kaikki nämä teemat soivat upeassa pääjuhlassa, jonka lähes 3000 laulajan jättimäisessä suurkuorossa ovat mukana kaikki tapahtuman osallistujat lapsista senioreihin. Pääjuhlan vaikuttavimpana teoksena kuullaan Jean Sibeliuksen Finlandia suurkuoron ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan esittämänä.

Laulu- ja soittojuhlat järjestetään viiden vuoden välein

Suomen mittavimpiin kuorotapahtumiin lukeutuvat Laulu- ja soittojuhlat järjestetään viiden vuoden välein, viimeksi 2012 Kuopiossa ja 2007 Porissa. Tänä vuonna tapahtumassa juhlistetaan ennen kaikkea 100-vuotista itsenäisyyttään juhlivaa Suomea. Kyseessä onkin yksi suurimmista Suomi 100 -tapahtumista Kanta-Hämeen alueella. Tapahtuma valittiin myös vastikään vuoden 2017 Häme-päiväksi. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Sulasolin laulujuhlat on järjestetty Hämeenlinnassa aiemmin vuosina 1959 ja 1911.

Tapahtuman lisätiedot ja ohjelmat  www.laulujuhlat.fi

Viimeksi muokattu: 10.5.2017