Hämeenlinna on yllättävän lähellä -
100 km Helsingistä, Lahdesta ja Tampereelta   

Hämeenlinnassa on noin 68 000 asukasta. 150 kilometrin säteellä Hämeenlinnasta asuu noin kaksi miljoonaa suomalaista. Moni kaupunki kehuu sijaintiaan mutta harvanpa kohdalla se on näin totta kuin Hämeenlinnassa.

Hämeen linna vartioi edelleen

Kaupungin ylpeys ja maamerkki on Hämeen vanha linna, joka on vartioinut vesiliikennettä Vanajaveden rannalla jo 1200-luvultä lähtien. Linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt keskiaikainen tiililinna. Linnassa ja sen ympärillä järjestetään vuoden mittaan lukuisia mielenkiintoisia tapahtumia.

Linnanniemellä on varsinainen museokeskittymä. Vanhan linnan lisäksi siellä on historiallinen museovankilamuseo ja Museo Militaria.

Jean Sibelius on syntynyt Hämeenlinnassa   

Maailmalla ehkä tunnetuin suomalainen, Jean Sibelius syntyi Hämeenlinnassa 8. joulukuuta 1865.

Vuonna 2015 hänen syntymästään tulee kuluneeksi 150 vuotta. Juhlavuoden ohjelma pakataan neljään useita päiviä kestävään vuodenaikafestivaaliin: Sibeliuksen talveen, kevääseen, kesään ja syksyyn. Tämän lisäksi omana tapahtumakokonaisuutenaan on Sibeliuksen syntymäpäivätapahtumat joulukuussa 2015.

Upeat liikuntamahdollisuudet – sekä sisällä että ulkona

Hämeenlinna on myös ruumiinkulttuurin kaupunki. Kaupungin upeat ulkoilualueet AulankoAhvenisto ja Tervaniemi ja lukuisat reitit tarjoavat runsaasti harrastusmahdollisuuksia, niin ohjattuja kuin vapaamuotoisia. Ratsastustallit, golfkentät, radat, salit ja hallit houkuttelevat hakemaan elämyksiä.

Kaikkialla läsnä oleva vesi kutsuu uimaan, melomaan ja veneilemään; kaupungilla on reilusti venepaikkoja halukkaille ja paikallinen venekerho toimii aktiivisesti.

Vuoden 1952 olympialaisiin rakennettu Ahveniston maauimala avattiin remontoituna vuosikymmenten jälkeen uudelleen käyttöön heinäkuussa 2014. Uimahalleja kaupungissa on kaksi ja uimarantoja kymmenittäin.

Suomen suurin tapahtumapuisto Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan kaupunki, Live Nation ja Linnan Kehitys Oy toteuttavat yhdessä Kantolan alueesta Suomen parhaan, kansainväliset tunnusmerkit täyttävän tapahtumapuiston, joka muotoutuu joustavasti monenlaiseksi tapahtuma-areenaksi. 

Kantolan tapahtumapuisto otettiin käyttöön kesällä 2015.

Alue on mahdollisimman muuntuva ja onnistuvat niin muutaman tuhannen hengen tapahtumat kuin massiiviset kymmenientuhansien katsojien tapahtumat. Puisto on kooltaan noin 123 000 m2. 

www.festivalpark.fi

Asemanranta - uusi asuinalue rautatieaseman vieressä

Rantaan kaupunginosa, jota on odotettu 180 vuotta

Vuonna 1832 Carl Ludvig Engel oli saanut tehtäväkseen suunnitella palaneelle Hämeenlinnalle uuden asemakaavan, johon sisältyi etelässä koko kaupungin yhteinen ranta ja rantakortteli. Vuosien saatossa kaupunki kuitenkin kasvoi ja teollistui nopeammin kuin rakentui. Engelin suunnitelmat jäivät odottamaan toteutumistaan.

Nyt kahden vuosisadan jälkeen hämeenlinnalaisilla on käsissään tilaisuus, jollaista yhdelläkään toisella kaupungilla ei ole. Ranta on avoinna, järvi on puhdas, ja paras osa keskustaa on rakentamatta. Kaupunki voi nyt viedä loppuun kaupunginosan, jonka Engel sille suunnitteli – Engelinrannan.

www.engelinranta.fi

Monipuolista teollisuutta ja yrittäjyyttä

Puunjalostus- ja graafisen teollisuuden lisäksi Hämeenlinnassa on elintarvike-, pakkaus- ja tekstiilialojen jalostuslaitoksia. Kaupungin kansainvälisesti tunnetuin brändi on Iittala. Iittala Group on kodintuotealan johtava designyritys ja modernin skandinaavisen muotoilun edelläkävijä.

Osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin

Työvoimaa yritysten tarpeisiin valmistuu Hämeen ammattikorkeakoulusta ja Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta. Kaupungissa onkin noin 10 000 opiskelijaa.

Asiasanat: videot, matkailu
Viimeksi muokattu: 21.4.2017