Henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan 25.5.2018 alkaen EU:n yleistä tietosuoja-asetusta yhdessä henkilötietolain ja muun kansallisen lainsäädännön kanssa, kunnes uusi tietosuojalaki tulee voimaan.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen tarkoituksena on yhtenäistää tietosuojasääntelyä EU:n jäsenmaissa, vastata digitalisaation ja globalisaation haasteisiin, tuoda läpinäkyvyyttä henkilötietojen käsittelyyn ja lisätä henkilön oikeutta valvoa omien henkilötietojensa käsittelyä.

Suurin osa kaupungin palveluista perustuu lakisääteisen velvoitteen toteuttamiseen, jolloin emme tarvitse erillistä suostumusta henkilötietojen käsittelyä varten. Osa palveluista perustuu kuitenkin suostumukseen, jolloin henkilötiedot kerätään suostumuksen perusteella. Sinulla on tällöin oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa.

Kun asioit kaupungin palveluissa, keräämme ja käsittelemme tietojasi siinä määrin kuin se on tarpeellista asiasi hoitamiseksi. Tiedot kerätään eri rekistereihin tietojen käyttötarkoituksen mukaan. Kaupungin tietosuojaselosteet (rekisteröidyn informointi) sekä lisätietoa oikeuksistasi löydät oheisen linkin kautta: Rekisteriseloste

Kaupungin tietosuojavastaavat valvovat tietosuoja-asetuksen noudattamista henkilötietojen käsittelyssä.

Asiasanat: tietosuoja
Viimeksi muokattu: 25.10.2018