Vapaaehtoiskeskus Pysäkki on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja kaupungin yhteinen vapaaehtoistoiminnan keskus. Pysäkin toiminta on alkanut vuonna 1994.

Pysäkin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, on maksutonta ja kaikille avointa. Tavoitteena on tukea ikäihmisten kotona asumista ja hyvinvointia tarjoamalla mm. ulkoilu ja asiointiapua sekä tiloja, joissa voi kokoontua keskustellen tai toimintaan osallistuen.

Toimintaa järjestetään kantakaupungin ja Rengon alueella. Pysäkki toimii virallisten auttamisverkostojen täydentäjänä ja kumppanina.

Pysäkin toimintamuotoja ovat

Voit toimia Pysäkin vapaaehtoisena kodeissa tai laitoksissa tapahtuvassa toiminnassa. Vapaaehtoistoiminta ei edellytä ammattikoulutusta vaan perustana on jokaisen elämänkokemus, persoonallisuus, tiedot ja taidot. Halutessasi voit osallistua vapaaehtoistoiminnan peruskurssille, joka järjestetään syksyisin.

Vapaaehtoistoimijana sinulla on mahdollisuus

  • verkostoitua toisten kanssa
  • ideoida uutta toimintaa
  • osallistua virkistys- ja koulutuspäiville
  • saada vertaistukea sekä ohjausta vapaaehtoisena toimimiseen

Mikäli olet vailla ulkoiluystävää tai apua asiointiin tai haluat toimia vapaaehtoisena kysy lisätietoja Pysäkin työntekijöiltä tai täytä hakemus ja toimita se Pysäkille.

Tietoja tapahtumista löydät Pysäkin toimipisteistä saatavasta ohjelmalehtisestä sekä sanomalehdistä ja facebookista.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan toimintaan!

Viimeksi muokattu: 16.6.2017