Terveydenhoitaja palvelee seuraavissa tilanteissa:

  • terveystapaamiset
  • ensiapu
  • rokotukset
  • seksuaali- ja ehkäisyneuvonta
  • opiskelija tarvitsee tukea päihteiden käytön hallintaan
  • jos mieliala huolestuttaa 
  • terveydentilassa on jokin huolestuttava asia, joka vaikuttaa opiskeluun

Terveystarkastukset

Terveystarkastus tehdään opiskeluterveydenhuollossa nuorisoasteen opiskelijoille ensimmäisenä tai toisena opiskeluvuonna. Toisen asteen oppilaitoksissa terveydenhoitaja kutsuu opiskelijat tarkastuksiin.

Ammattikorkeakoulussa terveydenhoitaja antaa ensimmäisen opiskeluvuoden aikana jokaiselle opiskelijalle täytettäväksi terveyskyselyn. Tämän perusteella kutsutaan terveystapaamiseen jokainen halukas sekä terveydenhoitajan harkinnan ja huolen mukaan muitakin opiskelijoita. Halutessaan opiskelija voi hakeutua koko opiskelujensa aikana terveydenhoitajalle terveystarkastukseen. Tällöin opiskelija voi itse tulostaa terveyskyselylomakkeen täältä.

Opiskelija voi halutessaan myös itse varata ajan terveystapaamiseen. Terveystapaamisessa voidaan keskustella esimerkiksi psyykkisestä tai fyysisestä terveydentilasta, elintavoista, terveyskäyttäytymisestä, ihmissuhteisiin liittyvistä asioista tai koulutusalaan liittyvistä terveyshaasteista. Tämän tarkoituksena on tukea onnistumista opinnoissa ja tulevassa ammatissa.

HAMK-opiskelijan ajanvaraus

HAMKin opiskelijan on mahdollista varata aika sähköisesti terveydenhoitajalle

  • Terveystarkastukseen
  • Rokotuskäyntiin
  • Ehkäisykäyntiin 

Sähköisen palvelun käyttöön tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Sähköisen ajanvarauksen onnistumiseksi henkilötietosi pitää löytyä alueen potilastietojärjestelmästä. Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä omaan terveydenhoitajaan.

Terveydenhoitajan tavoittaa edelleen myös puhelimitse tai sähköpostilla. Sähköisen palvelun kautta myös ajan siirtäminen ja peruminen on mahdollista.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääset täältä (Minunterveyteni-sivuston kautta, kohdasta kirjaudu sisään). Tarkista ennen terveystarkastusajan varaamista oma terveydenhoitajasi täältä.

Sairaanhoito

Vastaanotolle voi hakeutua, kun tarvitsee kiireellistä apua tai neuvontaa sairauksien hoidossa, tapaturmissa ja pienissä hoitotoimenpiteissä (esim. ompeleiden poisto).

Terveydenhoitajalle pääsee ilman ajanvarausta vain koulukohtaisesti sovittuina aikoina. Voit ottaa terveydenhoitajaan yhteyttä myös puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot ja lisätietoa vastaanottoajoista löydät täältä

Tapaturmista tehdään tapaturmavakuutusilmoitus oppilaitoksen opintosihteerin kautta.

Opiskeluhuolto

Opiskeluhuollolla tarkoitetaan moniammatillista yhteistyötä opiskelijan hyvän oppimisen sekä fyysisen ja psyykkisen terveyden tukemiseksi. Tavoitteena on yhteisöllisen ja yksilöllisen tuen avulla luoda terve ja turvallinen oppimisympäristö sekä ehkäistä syrjäytymistä. Terveydenhoitaja on mukana opiskelijapalvelutiimissä terveydenhuollon asiantuntijana.

Viimeksi muokattu: 6.2.2018