Hämeenlinnan kaupungin lasten ja nuorten palvelujen toiminnan kantavana teemana on Lapsen ja nuoren hyvä päivä. Haluamme, että hyvä päivä toteutuu koulutyön arjessa.

Hämeenlinnaan korjataan vanhoja kouluja ja rakennetaan uusia kouluja. Samalla otetaan käyttöön täysin uusia tapoja opiskella.

Syksystä 2016 kouluissa on opiskeltu uuden opetusuunnitelman mukaan.

Tätä kaikkea ja paljon muuta on #uusikouluhämeenlinna

Hämeenlinnan koulujen kehittämisen kantavia teemoja ovat

  • Opetuksesta oppimiseen
  • Opettajasta oppilaaseen
  • Luokasta luontoon
  • Pulpetista pilveen
  • Suljetusta avoimeen
  • Yksilö osaajana – vuorovaikutus vahvistajana

Teemoja on avattu ja syvennetty alla olevilla videoilla.

Pulpetista pilveen

 

Suljetus avoimeen ja luokasta luontoon - mitä se on?

Miten uudessa koulussa opitaan

Opettajasta oppilaaseen -opetuksesta oppimiseen

Yksilö osaajana, vuorovaikutus vahvistajana

Nummen uusi yhtenäiskoulu 2018 on investointi tulevaisuuteen

Vuosina 2016-2018 rakennettava Nummen yhtenäiskoulu on osa palvelukeskusta, joka muodostaa valtakunnallisesti uudenlaisen palveluiden ja tilojen tehokkaan käytön maamerkin. Palvelukeskuksesta rakennetaan taloudellisesta ja ekologisesta näkökulmasta tiennäyttäjä Hämeenlinnan julkiselle rakentamistoiminnalle. Lue lisää..

Uusi Tuomelan koulu käyttöön  

Koulua on remontoitu vuosina 2013-2016 ja koulusta tulee uudenlainen oppimisympäristö. Koulun toiminnallisuus ja tekniikka uusitaan tämän päivän vaatimuksia vastaavaksi.

Vanhoista luokkatiloista siirrytään uusiin oppimisympäristöihin. Oppimistilat ovat muuntuvia, mahdollistaen toimimisen erikokoisina ryhminä sekä yksilö- ja parityöskentelyn. Oppimisympäristöissä on hyvät esitysmahdollisuudet ja paikka mediateekkiopiskeluun. Lue lisää..

Rengon uudessa koulussa on päiväkoti ja koulu saman katon alla

Koulussamme pyritään keskeisten perustietojen ja -taitojen opettamiseen sekä muiden huomioimiseen. Oppilailla on mahdollisuus valita A 2-kieleksi saksa. Painotamme koulussamme kansainvälisyyttä ja kirjastoyhteistyötä. Lue lisää..

Seminaarin koulu on historiallinen ja moderni koulu

Seminaarin koulussa 29 yleisopetuksen luokkaa, joista kaksi tarjoaa ruotsinkielistä opetusta, 10 pienluokkaa (5 yleisopet. pienluokkaa, 4 F-luokkaa (ns. eha-luokkaa)  ja 1 autismiryhmä) ja yksi valmistava luokka maahanmuuttajille.

Painotusaineina koulussa on englanti, musiikki ja kuvataide. A2-kielen vaihtoehtoina tarjotaan ranskaa, saksaa ja venäjää. Tutustu kouluun...

Ojoisten lastentalo yhdistää eri-ikäiset lapset ja perheet

Vuonna 2013 valmistuneessa Lastentalossa toimii Seminaarin koulun kaksi 1-luokkaa, kaksi 2-luokkaa sekä kahdeksan päiväkotiryhmää, joista kaksi on esikouluryhmiä. Ojoisten Lastentalossa toimivat myös alueen neuvolapalvelut. Lue lisää..

Hämeenlinnan kouluissa liikutaan...

Hämeenlinnassa on panostettu liikkumiseen jkoulupäivien aikana. Pulpeteissa ei pönötetä eikä välituntejakaan kuluteta seisoskelemalla. Kaupunki on ollu vahvasti mukana Liikkuva koulu -hankkeessa ja se kantaa hedelmää. Tutustu mikä on Liikkuva koulu...

.. ja opiskellaan digitaalisesti

Hämeenlinna on ollut edelläkävijänä kehittämässä pilvipalvelussa toimivaa verkkotyöpöytä Airoa esi- ja peruskoulun oppilaille. Lue lisää Airosta...

Asiasanat: uusi koulu
Viimeksi muokattu: 16.10.2017