Hämeenlinnassa on kattava ja ympärivuotisesti käytettävissä oleva ulkoilureitistö sekä monipuoliset retkeilypalvelut. Ulkoilualueille on rakennettu

  • julkisia tulentekopaikkoja,
  • istuskelu- ja levähdyspaikkoja,
  • laitureita ja
  • pitkospuita.

Kaupungin reitistö on toimiva osa seudullista reitistöä.

Vanajan rantareitti

Kaupunkilaisten suosituin ulkoilureitti on noin 5,7 km pituinen helppokulkuinen ja esteetön. Se kiertää Vanajan länsirantaa pitkin keskustasta Hämeen linnan kautta rautatiesillasta yli itärannalle ja Aulangolle kautta takaisin keskustaan. Reitti sijaitsee kokonaisuudessaan kansallisen kaupunkipuiston alueella.

Aulankojärven reitti

Aulangonjärven noin 7 km:n pituinen polku on omatoiminen merkitty kunto- ja metsäpolkureitti. Aulangolla mutkittelevat myös monet latureitit talvella.

Ahveniston-Hattelmalanjärven reitit

Ahveniston-Hattelmalan harjualueelta löytyy verrattomia patikkareittejä ja Alajärven rannalla Tervaniemen ulkoilualueella pääsee nauttimaan kesäisen metsän tuoksusta tai talvisen ladun mutkittelusta.

Lähiseudut ja Padasjoki

Pidemmälle suuntautuvaa retkeilyä varten kaupunkilaisilla on käyttöoikeus laajoilla ulkoilu- ja virkistysalueilla, jotka sijaitsevat ympäristössä liitoskuntien ja lähikuntien alueella. Retkeilijöiden käytössä on monenlaisia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen päiväretkillä tai pitempään.

Padasjoen retkeilypalvelut tarjoavat mahdollisuuksia myös majoittumiseen.

Viimeksi muokattu: 8.7.2015