Evo kutsuu retkeilijää

Retkeilijän käytössä on kaikkiaan yli 8 000 hehtaarin suuruinen alue, joka jatkuu Padasjoella sijaitsevalta Taruksen retkeilyalueelta aina Evon retkeilyalueelle.

Yhteensä noin 70 km:n pituinen reitistö on merkitty maastoon vihreillä tassun kuvilla.

Laajat ja vaihtelevat metsämaat tarjoavat hyvät olosuhteet retkeilyyn ja luonnontarkkailuun. Luonnossa liikkumiseen löytyy monenlaisia mahdollisuuksia.

Päiväretkelle tai yöksi

Reitistöstä voi valita päiväretkikohteeksi soveltuvia lyhyitä rengasreittejä tai retkeillä vaativammilla vaellusreiteillä useamman päivän. Korkeuserot ovat suhteellisen suuret, noin 70-80 metriä ja ydinosaa hallitsee harjumainen ja kumpuileva maisema. Reunamaastot ovat kivikkoisempia ja vaikeakulkuisempia.

Retkeilijä voi onkia, pyöräillä tai suunnistaa ja viipyä useammankin päivän. Lukuisista yöpymisvaihtoehdoista voi valita tunnelmallisen laavun, vanhan savottakämpän tai leirintäalueen.

Ilvesvaellusreitillä pääsee tutustumaan Evon ja Taruksen retkeilyalueiden kauniiseen ja vaihtelevaan luontoon. Koko retkeilyreitistö on merkitty Ilvesvaelluskarttaan.

Ilvesvaellus -polkureitistö perustettiin vuonna 1987 retkeilijöitä ja luonnossa liikkujia varten. 

Mökkien ja laavujen vuokraaminen

Kaupungin mökit ja laavut vuokrataan palvelupiste Kastellista. Tilojen varaustilanteen voit katsoa Timmi-varauskalenterista

Katso lisätietoja Evon retkeilyreiteistä Metsähallituksen palvelusta ja Evon Luonto.fi-palvelusta.

Viimeksi muokattu: 30.6.2016