Hämeenlinnan kaupungin Maatalous- ja lomituspalvelut tuottaa maatalousyrittäjien lakisääteiset lomituspalvelut (vuosiloma, sijaisapu, maksullinen lomittaja apu) ja suorittaa niitä koskevat hallinnoliset toimenpiteet.

Toiminta-alue on Hämeenlinnan, Hyvinkään, Karkkilan ja Riihimäen kaupungit sekä Hausjärven, Hattulan, Janakkalan, Lopen ja Vihdin kunnat.

Vuosiloma

Vuosiloman pituus on 26 päivää ja vuosilomaan saa sisältyä kolme sunnuntaita tai pyhäpäivää.

Sijaisapu

Sijaisapua voi saada vuosilomaan oikeutettu maatalousyrittä esimerkiksi työkyvyttömyyteen ja perhevapaisiin. Sijaisapua on vuoden 2016 alusta haettava aina kirjallisesti. Kirjalliseksi hakemukseksi käy sähköposti, Lomitusnettiin tehty hakemus tai sijaisapuhakemuslomake.

Maksullinen lomitus

Maatalousyrittäjällä on mahdollisuus saada vuodessa 120 tuntia tuettua maksullista lomitusta, mikäli se ei aiheuta ongelmia vuosiloman tai sijaisapulomituksen järjestämisessä. 

Itsejärjestetty lomitus

Yrittäjällä on mahdollisuus valita vuosittain vuosilomahaun yhteydessä siirtymistä itsejärjestettyyn lomitukseen, jolloin hän ostaa lomituspalvelut ammatinharjoittajalta tai lomituspalveluyritykseltä. Paikallisyksikkö maksaa lomituksen järjestämisestä korvauksen. 

Minustakin maatalouslomittaja?

Tutustu lomittajan työhön. Katsomiseen tarvitset VLC Player -katseluohjelman, jonka voit ladata tästä. Katseluohjelma on ilmainen.

Lisätietoa maatalouslomituksesta löydän Melan sivuilta www.mela.fi

 

Viimeksi muokattu: 3.4.2018