V-päivä on yläkoulujen kahdeksasluokkalaisille ja toisella asteella (lukiot ja ammattiopisto) järjestettävä "Vaikuta - älä valita" -teemapäivä. Oppilaat tekevät luokittain aloitteita, jotka käsitellään oppilas/opiskelijakuntien hallituksissa. Aloitteista valitaan aihealueittain kaupunkia koskevat aloitteet esiteltäviksi kaupungin päättäjille ja virkamiehille. Koulua koskevat aloitteet käsitellään oppilaskuntien hallituksissa. 

Kaikki aloitteet voi nähdä nuortenideat.fi -sivustolla, jossa niitä voi kannattaa ja kommentoida. (Valitse kunta: Hämeenlinna ja Hae).

Nuorten Huippukokous 2018

Vuoden 2018 huippukokous pidettiin tiistaina 10.4.2018 Raatihuoneella. Nuoret jakoivat määrärahan seuraavasti:

  • Lammin ja Hauhon frisbeegolf -ratoihin yhteensä 12 000 € (Lammin lukion ja Hakkalan koulun sekä Hauhon yhtenäiskoulun aloitteet).
  • Hämeenlinnan yhteiskoulun ja Lyseon koulun yhdistetty aloite 12 000 €. Määräraha osoitetaan Lasten Liikunnan tuki ry:lle, joka järjestää kesätapahtuman (esim. väriestejuoksu) saamallaan määrärahalla ja käyttää mahdollisesti yli jäävän rahan nuorten liikuntamahdollisuuksien edistämiseen esimerkiksi lainavarustehankinnoilla.
  • Iittalan uimarantojen kunnostukseen 6 000 € (Iittalan yhtenäiskoulun aloite).

Huippukokous 2018 Pöytäkirja

 

 

 

Asiasanat: vaikuttaminen, nuoret
Viimeksi muokattu: 19.4.2018