Yhteystiedot

Katso täältä työntekijöiden yhteystiedot.

Asiakaskysely

Anna palautetta palveluista

Lastensuojeluilmoitus

Löydät täältä tiedon milloin ja miten ilmoitus tehdään.

Katso myös usein kysyttyä -sivuilta vastauksia kysymyksiin.

Kun lapsesta tehdään lastensuojeluilmoitus

Kun lapsesta tulee lastensuojeluilmoitus, aloitetaan yleensä lastensuojelutarpeen selvitys. Selvitystyön kuluessa koko perhe tavataan ensimmäisellä kerralla yhdessä ja tarvittaessa tavataan jokaista perheenjäsentä erikseen 1-3 kertaa.

Vasta tämän työskentelyn jälkeen sosiaalityöntekijät arvioivat yhdessä perheen kanssa, voisiko perhe hyötyä lastensuojelun palveluista.

Kaksi lastensuojelun avotiimiä

Hämeenlinnassa lastensuojelusta vastaavat kaksi lastensuojelun avohuollon tiimiä (Läntinen ja Keskustan/Ydin-Hämeen tiimit), sijaishuollon tiimi, Maakunnallinen perhepankki sekä kaupungin omat lastensuojelulaitokset (Perhekeskus ja Pollentien nuorisokoti).

Lasten suojelusuunnitelma 2016-2017

Hämeenlinnan lasten suojelusuunnitelm2 2016-2017

Nuorisopsykiatria ja lastensuojelu tekevät yhteistyötä. Nuorisopsykiatrian yksikössä toteutettiin loppuvuoden 2015 ja alkuvuoden 2016 aikana yhteistyöhanke: Nuorten mielenterveyspalveluiden toiminnallinen kokonaisuus Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulla, jonka loppuraportti luettavissa (pdf, 504 kt)

Perhehoitoyksikkö Kanerva

Perhehoitoyksikkö Kanerva  vastaa uusien sijais- ja tukiperheiden rekrytoimisesta, koulutuksesta ja sijaisperheiden tukemisesta.

Hämeenlinnan lisäksi perhehoitoyksikköön kuuluvat: Hattula, Hausjärvi ja Janakkala, Forssa, Humppila, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela ja Ypäjä. 

Ehkäisevä lastensuojelutyö

Ehkäisevällä lastensuojelulla turvataan lapsen kehitystä ja tuetaan vanhemmuutta. Ehkäisevää lastensuojelua tehdään kunnan muiden palveluiden piirissä, esim. aikuissosiaalityössä, äitiys- ja lastenneuvoloissa, muussa terveydenhuollossa, päivähoidossa, opetuksessa ja nuorisotoimessa.

Muualla verkossa

Viimeksi muokattu: 16.2.2017