Suosittu Vanajan rantareitti on yhtenäinen kevyenliikenteen kierros, joka alkaa keskustasta ja jatkuu Linnanpuiston, Kaupunginpuiston ja rautatiesillan kautta Vanajaveden itärannalle Aulangolle, Varikonniemeen ja Hotelli Vaakunan rantaan.

Rantareitti on osa Hämeenlinnan kansallista kaupunkipuistoa.

Pituutta reitillä on noin 5,7 km ja se sijaitsee kokonaisuudessaan kansallisen kaupunkipuiston alueella. Lenkki on helppokulkuinen, esteetön ja sopii myös lapsiperheille.

Reitin kulkee noin 200 000 ihmistä vuodessa.

Reitin varrella voi nauttia upeista linnalle ja Aulangolle avautuvista maisemista, testata kalamiehen onnea Kalastuspuiston laiturilla, pulahtaa uimaan tai pysähtyä hetkeksi vaikkapa nuotiotulen ääreen.

Lisäksi reitin varrella on aikuisille tarkoitettuja liikunnallisia kuntoiluvälineitä. Niitä on tällä hetkellä kolmessa pisteessä: Linnanpuistossa, Sairionrannassa ja Aulangon tenniskenttien läheisyydessä.

Pimeinä vuodenaikoina kulkijaa houkuttaa reitin varren maisema- ja kohdevalaistus.

Läntinen rantareitti saatiin yhtenäiseksi syksyllä 2006, kun Kenraalinpuiston käytävä otettiin käyttöön. Tapahtumaa oli avajaisissa juhlistamassa satoja ihmisiä.

Vuonna 2008 avattiin kauan kaivattu esteetön kevyen liikenteen yhteys Aulangon ratasillan kautta itä- ja länsirantojen välille.

Asiasanat: kävely, ulkoilu, puistot
Viimeksi muokattu: 3.5.2018