Vammaispalvelujen asiakasohjausyksikkö ja ikäihmisten asiakasohjausyksikkö 

Vammaispalvelujen asiakkaita palvellaan Virvelinrannan toimintakeskuksen pohjakerroksessa (Ansarikuja 1).

Yhteydenotot pyydetään ensisijaisesti suoraan työntekijöihin puhelimitse tai sähköpostilla.

Yksikkö vastaa palvelutarpeen arvioinnista ja niistä etuuksista ja palveluista, jotka vammaispalvelulaki ja kehitysvammalaki määräävät.

Yhteystiedot.

Ennen jokaista päätöstä:

Tutustumme elämäntilanteeseesi ennen kuin teemme päätöksen.

Arvioimme, kuinka paljon palveluja ja etuuksia tarvitset. Lisäksi arvioimme, kuinka paljon palvelut ja etuudet tulevat maksamaan. 

Vammaispalvelujen käsikirja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta voit lukea valtakunnallista Vammaispalvelujen käsikirjaa. Siitä löytyy vastaus moneen kysymykseen. 

Hae sähköisesti

Voit hakea vammaisille ja kehitysvammaisille tarkoitettuja palveluita internetissä sähköisellä lomakkeella. Voit hakea myös vaikeavammaisten kuljetuspalvelua, kun täytät sähköisen lomakkeen. Lisäksi nyt voit hakea myös omaishoidon tukea sähköisesti.

Tarvitset verkkopankkitunnukset, jotta voit täyttää hakemuksen. Huomaa, että tunnukset ovat henkilökohtaiset.

Voit hakea sähköisesti kaikkia vammaispalvelujen etuuksia ja omaishoidon tukea toisen puolesta asioinnilla. Toisen puolesta asiointi edellyttää valtakirjalomakkeen (täysi-ikiäiset) tai suostumuslomakkeen (alaikäiset) täyttöä ja palautusta vammaispalveluihin. Lomakkeet löydät hakemukset ja lomakkeet sivulta. 

Testaa uutta Omaolo-palvelua

Omaolo-palveluarvioiden avulla voit arvioida millaista tukea sinun tai läheisesi elämäntilanteeseen olisi tarjolla. Omaolo-palveluarvioista ovat nyt käytettävissä arviot omaishoidon tuen, liikkumista tukevan palvelun ja henkilökohtaisen avun saamiselle.

Asiasanat: vammaispalvelut
Viimeksi muokattu: 11.2.2019