Maakunnallinen kuljetuspalvelukeskus

Ikäihmisten ja vammaisten kuljetuspalveluiden järjestäminen on muuttunut Hämeenlinnassa 1.9.2018 alkaen. Kuljetuspalvelujen tuottamisesta vastaa maakunnallinen kuljetuspalvelukeskus ylläpitäjänään Tampereen Aluetaksi.  

Kuljetuspalvelun taksi tilataan 1.9.2018 alkaen numerosta 0100 4135

Pikamatkat
Tammikuussa voi tilata myös pikamatkoja

Kuljetuspalveluasiakas voi 7.1.2019 alkaen tilata osan matkoista niin sanottuina pikamatkoina. Pikamatka tarkoittaa sitä, että etukäteistilausaikaa ei tarvita, vaan kuljetuksen voi saada hyvinkin nopeasti riippuen liikenteessä olevien taksien mahdollisuudesta vastata kyytitarpeeseen. Pikamatkat tilataan samasta numerosta kuin muutkin matkat.

Sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalveluoikeuden omaava voi tilata neljä (4) yhdensuuntaista pikamatkaa kuukaudessa. Muut matkat tulee tilata kuten aiemminkin eli edellisenä päivänä tai viimeistään kaksi tuntia ennen haluttua matka-ajankohtaa. Pikamatkoja ei ole välttämätön käyttää, vaan kaikki matkat on mahdollista tilata edelleen hyvissä ajoin etukäteen. Myös pikamatkoilla kyydissä saattaa olla useampi matkustaja.

Infokirje pikamatkat 7.1.2019 lukien (pdf)

Uusi kuljetuspalveluohje 7.1.2019 lukien (pdf) (ohjeessa muutoksena pikamatkat)

-------

Infokirje elokuu 2019 (pdf)

Kuljetuspalvelua koskevat ohjeet 1.9.2018 lukien (pdf)

Kuljetuspalvelualue 1.9.2018 lukien. Hämeenlnnan lahikunnat ovat: 
Akaa, Asikkala, Hattula, Hausjärvi, Hollola, Janakkala, Kärkölä, Loppi, Padasjoki, Pälkäne, Tammela, Urjala ja Valkeakoski.

-------

Jos olet vaikeavammainen, voit olla oikeutettu saaman kuljetuspalvelua. Se tarkoittaa liikkumista paikasta toiseen esimerkiksi taksilla. 

Kuljetuspalveluun on oikeus sellaisella vaikeavammaisella, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa. Lisäksi hänen on vaikeaa tai mahdotonta käyttää julkisia kulkuneuvoja, kuten junaa tai bussia.

Hämeenlinnassa ja lähikunnissa kulkee myös busseja, joiden kyytiin on helppo tulla esimerkiksi rollaattorin kanssa. Saat tietoa helppokulkuisista palvelulinjoista joukkoliikkennesivuilta.

Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua määrittävät Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista sekä Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista.

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluhakemus (täytettävä pdf) ja
liite kuljetuspalveluhakemusta varten terveydenhuollon lausunto (pdf)

Asiasanat: vammaispalvelut
Viimeksi muokattu: 18.12.2018