Uusi Reittiopas otettiin käyttöön Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteen alueella maaliskuussa. Reittiopas on HSL:n (Helsingin seudun liikenne) ja Liikenneviraston luoma uusi Reittiopas, joka perustuu Digitransit-palvelualustaan. Uusi Reittiopas on tehty avoimen lähdekoodin periaatteella ja avoimissa rajapinnoissa. Tämä mahdollistaa sen, että kuka tahansa voi ottaa lähdekoodin ja rajapinnat käyttöönsä ja kehittää palvelua.

Pääset uuteen Reittioppaaseen tästä. 

Reitit ja aikataulut

Reittioppaasta löytyvät kaikki Hämeenlinnan seudun bussiliikenteen vuorot, joihin käy Waltti-matkakortti.
4.6.2017 alkaen mukana on myös Pekolan Liikenne Oy:n pikavuoroja, joissa Waltti käy osamaksuna. Liikenteenharjoittaja voi periä pikavuorolisän. Nämä lisämaksulliset linjat on numeroitu 900-sarjaan. Kaukoliikenteen ja pikavuorojen aikataulut löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta.

Reittioppaassa pysäkeille ilmoitetut ajat ovat arvioita bussin saapumisajoista.

Paikannus ja omat asetukset

Reittihaku hyödyntää käyttäjän sijaintia, jos paikannus on sallittu tietokoneella tai älypuhelimella. Jos paikannus on päällä, käyttäjän tarvitsee syöttää hakuun vain määränpää. Reittioppaaseen voi tallentaa suosikkipaikkojaan hakujen nopeuttamiseksi. Reittihaun asetuksia voi myös säätää mieleisekseen. Tarkenna-painikkeen alta voi säätää muun muassa toivottua kävelymatkaa ja vaihtojen määrää.

Tutustu Reittioppaan käyttövinkkeihin tästä.

Viimeksi muokattu: 2.6.2017