Peruskoululaiset

Waltti-kortit ja suojakotelot jaetaan ensimmäisenä koulupäivänä niille peruskoululaisille, joilla on kunnan päätöksen mukaisesti oikeus maksuttomaan koulumatkaan bussilla. Korttia voi käyttää lukuvuoden aikana vain koulupäivinä klo 6.00-18.00. Kortilla voi tehdä kaksi vaihdollista matkaa kodin ja koulun välillä. Kortille voi ladata myös arvoa lapsen omia matkoja varten.

Kortin kadotessa tai rikkoutuessa tulee uusi kortti ostaa palvelupiste Kastellista. Uusi kortti maksaa 5 euroa ja kortilla mahdollisesti oleva arvo siirretään uudelle kortille.

LiiKu! 
koululais-, päivähoito- ja lukiolaisryhmille

LiiKu! on käytössä vähintään 8 henkilön koululais-, päivähoito- tai lukiolaisryhmille arkisin klo 8.00-14.00. Yli 20 hengen ryhmistä tulee ilmoittaa etukäteen linjan liikennöitsijälle mahtumisen varmistamiseksi. Jos kyseessä on ennestään täysi vuoro, liikennöitsijä voi laittaa mahdollisuuksien mukaan lisäauton liikenteeseen. Jos lisäautoa ei voida laittaa, ryhmän tulee valita toinen lähtöaika, jakaa ryhmä pienemmäksi tai tilata erillinen kuljetus tilausajoliikenteenä.

LiiKu!-matkalla joka neljäs matkustaa maksutta ja muut lastenlipunhinnalla. Matkan voi maksaa Waltin arvokortilla (ikäryhmä lapsi) tai käteisellä. Ryhmän vastuuhenkilön tulee täyttää LiiKu!-lomake ja tuoda se kuljettajalle.

LiiKu!-lomake löytyy sivulta Matkustusehdot ja lomakkeet.

Lapset ja nuoret

0-6-vuotiaat matkustavat maksutta maksavan asiakkaan seurassa. Yksin matkustava alle 7-vuotias maksaa normaalisti lapsenlipun hinnan. 7-16-vuotiaat matkustavat lastenlipun hinnalla. Lapset ja nuoret voivat matkustaa kerta-, arvo- tai kausilipulla. Hinta määräytyy lipputuotteen lisäksi matkustusvyöhykkeiden määrän mukaan.
Voit tutustua lippuvaihtoehtoihin ja hintoihin tästä. 

Nuoren (alle 17-vuotiaan) tulee pyytää bussissa lasten kertalippua ja todistaa kuljettajalle ikänsä pyydettäessä.

Kelan koulumatkatukeen oikeutetut 2. asteen opiskelijat

Opiskelijan täytyy tehdä Kelalle hakemus mahdollisen koulumatkatuen saamiseksi. Lisätietoa hakemukseen liittyen löytyy Kelan sivuilta: www.kela.fi/koulumatkatuki. Opiskelijan tulee täyttää Kelan koulumatkatukihakemus sekä alkuosa Waltti-lipun ostotodistuksesta ja viedä molemmat lomakkeet oppilaitokseensa. Tämän jälkeen opiskelija saa mukaansa oppilaitoksen leimalla varustetun ostotodistuksen ja voi ostaa Waltti-matkakortin.

Ensimmäinen koulumatkatukilippu ostetaan palvelupiste Kastellista. Lipun voi ostaa 1.8.2016 alkaen ja sitä voi käyttää 11.8.2016 alkaen. Asioidessaan Kastellissa opiskelijalla on oltava mukanaan oppilaitoksen leimalla varustettu ostotodistus, joka todistaa oikeuden koulumatkatukilippuun. Myyntitilanteessa ostotodistus tarkistetaan ja korttitietoihin kirjataan opiskelijan henkilötiedot. Opiskelijan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä.

Koulumatkatukilipun hinta on 43 €/kk vyöhykkeistä riippumatta. Ensimmäisellä ostokerralla uudesta Waltti-kortista peritään 5 euron korttimaksu. Lippua voi lisäladata joko Kastellissa tai Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteen linja-autoissa.

Waltti-lippu vai Matkahuollon lippu koulumatkatukilipuksi?

Waltti-lippu on tarkoitettu koulumatkatukilipuksi opiskelijoille, jotka asuvat Hämeenlinnan seudulla (Hämeenlinnassa, Janakkalassa tai Hattulassa), ja joiden käymä oppilaitos sijaitsee myös Hämeenlinnan seudulla. Jos koulumatka suuntautuu seuturajojen yli, tulee opiskelijan täyttää Matkahuollon koulumatkatukilippuhakemus, jonka saa omasta oppilaitoksesta. Matkahuollon 44 matkan lippua käytetään myös siinä tapauksessa, että opiskelija kulkee koulumatkaansa pikavuoroilla. Matkahuollon liput ostetaan Hämeenlinnan linja-autoasemalta Matkahuollon toimipisteestä. Waltti-liput ostetaan Palvelupiste Kastellista (Raatihuoneenkatu 11, katutaso).

Jos opiskelija haluaa kesken lukuvuoden vaihtaa Waltti-lipusta Matkahuollon lippuun tai päinvastoin, tulee hänen ottaa yhteyttä oman oppilaitoksensa opintotoimistoon ja täyttää hakemukset uudelleen.

Aikuiset

Kaikki yli 17-vuotiaat matkustavat aikuisten lipulla. Lippuvaihtoehtoja on kolme: kerta-, arvo- tai kausilippu. Lipun hinta määräytyy lipputuotteen sekä matkustusvyöhykkeiden määrän mukaan.
Voit tutustua lippuvaihtoehtoihin ja hintoihin tästä. 

Seniorit

Kaikki yli 70-vuotiaat ovat oikeutetuja matkustamaan alennettuun hintaan arvolipulla ma-pe klo 9.00-14.00. Arvolippu tarkoittaa matkakortille ladattua arvoa, eli rahaa. Arvolipun voi ostaa palvelupiste Kastellista ja henkilöllisyys on todistettava lippua ostettaessa. Seniorialennus on henkilökohtainen. Matkustettaessa seniorilipun voimassaoloajan ulkopuolella matkakortilta veloitetaan aikuisen arvolipun hinta.
Voit lukea arvolipusta lisää tästä.

Viimeksi muokattu: 13.6.2017