Hämeenlinnan kaupunki aloittaa henkilöstön työkyvyn ylläpitämiseen ja työkyvyttömyyden ehkäisemiseen tarkoitetun Toivu työssä liikkuen -toimintamallin pilotoinnin.

Toivu työssä liikkuen -toimintamalli on tarkoitettu apukeinoksi tilanteeseen, jossa työntekijää uhkaa työkyvyttömyys ja selkeää diagnoosia ei ole, mutta paranemista voidaan edistää liikkumisella ja elämäntapamuutoksella.

Elämäntapavalmennusryhmästä apua muutokseen

Toivu työssä liikkuen -toimintamallin perusajatuksena on kartoittaa henkilöstön terveydentila terveyskyselyllä, jonka tulosten perusteella työntekijät ohjataan elämäntapavalmennusryhmään.

Elämäntapavalmennusryhmässä keskitytään fyysisen kunnon kehittämiseen, painonhallintaan, unen laadun parantamiseen, työn ja vapaa-ajan yhdistämiseen sekä terveellisten elämäntapojen kohentamiseen yleisellä tasolla.

Jokaiselle asetetaan omat, henkilökohtaiset tavoitteet ja osoitetaan oma valmentaja. Toimintamalli hyödyntää lisäksi modernia teknologiaa tavoitteiden saavuttamisen tukena mm. aktiivisuusrannekkeiden ja mobiilisovellusten muodossa.

Kokeilu käynnistyy lokakuussa

Lokakuussa 2017 alkavaan pilottiin osallistuvat Hämeenlinnan kaupungin ikäihmisten tulosalueen vakituinen henkilöstö. Pilotti kestää kuusi kuukautta ja se toteutetaan yhteistyössä työterveyshuollon ja UKK Instituutin kanssa. Pilottiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Toivu työssä liikkuen -pilotin tavoitteet ovat työntekijälle ja työnantajalle yhteiset: työhyvinvoinnin ja yksilön työkyvyn parantaminen sekä sairauspoissaolojen vähentäminen ja työkyvyttömyyden ennaltaehkäisy ovat molempien tahojen etujen mukaista.

Lisätietoja

työhyvinvointikoordinaattori
Laura Latomäki
puh. 03 621 2162
laura.latomaki (at) hameenlinna.fi

Viimeksi muokattu: 18.10.2017