Haun tulos


Työohjelmat
30.10.2017Päivän ohjelma koostuu Verkatehtaalla järjestettävästä kutsuvierasseminaarista, Vihervuoden alateemoja esittelevistä puistokohteista sekä Koko kansan kesäjuhlasta Hämeenlinnan torilla.

Hämeenlinnan kauppatori kokoaa koko kaupungin juhlistamaan Luonto ja vesi-juhlavuotta 2.6.2016 12-17.

Istu ja nauti maisemista. Halutessasi ota kuva ja osallistu teemavuoden valokuvakisaan.

Kesäkuun alussa toritapahtuman yhteydessä tarjoutuu oiva mahdollisuus tutustua lehtokeskuksemme vehreään luontoon, sen puistoihin ja historiaan.

Kaurialan liikennepuistoa on kunnostettu kuluneen kevään aikana. Puiston avajaisia vietetään 2.6.2016 iltapäivällä.


Tule tutustumaan Itsenäisyydenpuiston peruskorjauskohteeseen tiistaina 7.6. klo 18 alkaen.

Hämeenlinnan kaupunki haastaa Suomen kunnat ja kaupungit perustamaan puiston ja herättelee ajattelemaan viherympäristön merkitystä.

Neljättä kertaa järjestettävä Hämeenlinnan Taiteiden yö on julkaissut ensimmäiset maistiaisensa vuodelle 2016. Tapahtumaa vietetään perjantaina 26.8.2016

Leikkipaikat
17.6.2016

Lukiokadun länteen vievä kaista välillä Linnankatu - Sibeliuksenkatu on suljettu liikenteeltä perjantaina 1.7. klo 8 - 14.

Pitkään kaavaillun skuutti- eli potkulautailupuiston rakentaminen aloitetaan loppukesästä. Temppuilemaan potkulaudalla päässee jo syyskuussa.

Vanhana harjoituskenttänä ja helikopterin laskeutumispaikkana toimineen alueen kunnostustyöt tehdään tulevan loppukesän ja syksyn aikana.


Työt aloitetaan torstaina 6.10. klo 7:00 alkaen vanhojen, osittain jo hyvin huonokuntoisten koivujen kaadolla Aleksis Kiven puistossa, Koulukadun ja Linnankadun vieressä. Pysäköinti Koulukadun ja Linnankadun reunassa on työmaan aikana kielletty.

Työn aikana kaadetaan viisi huonokuntoista puuta, jonka lisäksi rannan maisemaa avataan raivaamalla rannan puustoa.

Työn aikana kaadetaan viisi huonokuntoista puuta, jonka lisäksi rannan maisemaa avataan raivaamalla rannan puustoa. Työn kesto 12.-16.12.


Kesätiistaisin 6.6. - 1.8.2017 klo 19 - 20

Kesäkukkien istutus Hämeenlinnan kaupungin alueelle on alkanut.

Omaa suosikkipuistoaan voi ehdottaa 30.6.2017 saakka.

Sairionpuisto
16.8.2017


Hämeenlinnan puistot mukana Suomen parhaiden puistojen listalla.

Puiston puolella kasvava huonokuntoinen poppeli kaadetaan keskiviikkona 6.9. Työ alkaa aamulla noin klo 8 ja on valmis iltapäivällä noin klo 16.

Puiston puolella kasvava huonokuntoinen poppeli kaadetaan keskiviikkona 6.9. Työ alkaa aamulla noin klo 8 ja on valmis iltapäivällä noin klo 16.

Suomessa on nykyisin kahdeksan kansallista kaupunkipuistoa. Hämeenlinnaan kansallinen kaupunkipuisto perustettiin ensimmäisenä, vuonna 2001.

Viime vuosien aikana Eino Leinon ja Aleksis Kiven puistoista on poistettu useita yksittäisiä puita. Puita on kaatunut kovilla tuulilla ja niitä on poistettu myös seurannassa ja kuntotutkimuksissa ilmenneiden vakavien lahovaurioiden takia.