Haun tulos

Maauimala on avoinna tänä kesänä syyskuun loppuun saakka. Virallisia uimarantoja Hämeenlinnassa 20.

Kihtersuonojasta ja Katumajärven Idänpään uimarannalta 14.5.2018 otetuissa vesinäytteissä bakteeripitoisuudet alittivat uimavedelle asetetut toimenpiderajat. Normaalia korkeampia pitoisuuksia havaittiin vain vuotokohdan läheisyydessä.

Hämeenlinnan viranomaispalvelut ohjeistaa toistaiseksi välttämään uimista vuodon vaikutusalueella Katumajärven eteläpäässä, ainakin Solvikin uimapaikan läheisyydessä.

Katumajärven rannassa havaitun jätevesivuoden jälkeen uimarannoilta ja uimapaikoilta otetutuista näytteistä on saatu kaikki mikrobiologiset tulokset. Katumajärven vettä voi käyttää normaalisti esim. uima-, sauna- ja kylpyvetenä.

Hämeenlinnan uimahalli jää kesätauolle 15.6.2018 jälkeen ja avaa ovensa jälleen 20.8.2018. Kesällä uimaan pääsee Ahveniston maauimalassa sekä lukuisilla uimarannoilla- ja paikoilla.

Viime kesän Elomessuilla rannekkeille ladattujen käyttämättömien lipputuotteiden voimassaoloaika on jatkettu aina joulukuun alkuun asti. Normaalisti käyntikerrat ovat voimassa vuoden lataushetkestä.

Hämeenlinnan uimahallin uimaranta oli kahtena kesänä pois käytöstä uimahallin peruskorjauksen ja maaperän puhdistuksen vuoksi. Tänä kesänä uimahallin ranta on jälleen uimarantakäytössä.

Kaikilta valvonnassa olevilta Hämeenlinnan ja Hattulan uimarannoilta otettiin uimavesinäytteet tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona.Uimarannat
13.9.2018