Lampaat auttavat tänäkin kesänä jättipalsamin torjunnassa

Lampaita on Tampereentien varren metsikössä sekä Visamäessä.

Kaupunki on ottanut kesäksi lampaita Härkätien ja Tampereentien kulmauksessa olevalle metsikköalueelle, jossa kasvaa edelleen jättipalsamia. Lisäksi lampaita on Visamäessä, Vankanlähteen ja VT10 välisellä alueella. Tampereentien varressa lampaille on rajattu yhteensä 4,8 hehtaarin alue ja Visamäessä alueen koko on 2,7 hehtaaria. Jättipalsamia torjutaan lampaiden avulla yhteensä 7,5 hehtaarin alueelta. Yhteensä 63 lammasta saapui aitauksiinsa maanantaina 3.6.

Lampaat laiduntavat alueilla niin kauan kun syötävää riittää

Lampaat tulevat tuttuun tapaan Iittalasta Pässinpäältä ja ne ovat rodultaan ahvenanmaanlampaita.

Lampaita ei saa syöttää. Niille riittää puistoalueiden jättipalsamilaidun. Muu tarvittava ruoka annetaan lampaille hoitajien toimesta. Lammasten laidunalueille ei saa mennä, eikä sinne varsinkaan saa päästää koiria.

Lampaita pidetään Tampereentien varrella sijaitsevilla alueilla yhteistyössä Vanajan vankilan, Ojoisten osaston kanssa. Tampereentien laidun rajautuu osin vankila-alueeseen ja laidun alueelle on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

Visamäessä lampaita paimennetaan yhteistyössä 4H yhdistyksen kanssa. Visamäen aidatulle alueelle ei myöskään saa mennä ulkopuolisia.