Hämeenlinnan kaupunki ja yhteistyökumppanit tarjoavat puistoruokaa lapsiperheille kesällä 2024

Puistoruokailussa tarjoillaan maksuton keittolounas hämeenlinnalaisille lapsiperheille arkipäivisin klo 11-13 tai niin kauan kuin ruokaa riittää. Puistoruokailu rahoitetaan Hämeenlinnan kaupungin saamilla perintövaroilla sekä nuorten työllistämiseen varatulla rahalla. Linnanpuiston kohteessa lounasta tarjotaan myös ikäihmisille.

Puistoruokailua kolmessa eri kohteessa

  • Jukola: Jukolan Lintukodon pihapiiri, Eeronkuja 5, ajankohta 3.-14.6.2024. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta koordinoi.
  • Lammi: Lammin kirjaston pihapiiri, Linjatie 12, ajankohta 3.-14.6.2024. Koordinoijana toimii 4H.
  • Keskusta: Linnanpuisto, Niittykadun ja Kustaa III:n kadun kulmaus, ajankohta 1.7.-26.7.2024. Koordinoijana toimii 4H.

Puistoruokailu toteutetaan yhteisvoimin

Puistoruokailu työllistää lisäksi kahdeksan hämeenlinnalaista nuorta kahden viikon kesätyöjaksoissa. Puistoruokailu edistää osallisuutta, oppimista ja työllistymistä sekä sosiaalisten kontaktien syntymistä perheiden ja eri toimijoiden välille. Toiminta myös osaltaan konkretisoi Lapsiystävällinen Hämeenlinna –ohjelmaan asetettuja tavoitteita.

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy järjestää Linnanpuistossa ja Lammilla muutamina päivinä tunnin mittaisia liikuntatuokioita puistoruokailun yhteydessä. Lisäksi Oma Hämeen perhekeskuksen yksiköt jalkautuvat esittelemään toimintaansa puistoruokailupisteille.

Puistoruokailun ajankohtaisia tunnelmia voit seurata Puistoruokailu 2024 Hämeenlinna Facebook-sivulla.

Yhteistyössä puistoruokailussa ovat mukana Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan seudun 4H yhdistys, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Palmia Oy.

Lisätietoja

Pinja Rulja, hyvinvointikoordinaattori
pinja.rulja@hameenlinna.fi