Hämeenlinna otti vetovastuun kansallisesta veteraanipäivästä

Kansallinen veteraanipäivä on Suomessa sotaveteraanien kunniaksi 27. huhtikuuta vietettävä juhlapäivä ja yleinen liputuspäivä. Päivää vietetään Suomen sotaveteraanien kunniaksi sekä muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta.

Viimeistä nykymuotoista juhlaa vietetään 27.4.2025 Hämeenlinnassa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginjohtaja ja strategiajohtaja ottivat vastaan kansallisen veteraanijuhlan viestikapulan pääesikunnassa 30.5.2024. Viestikapula siirtyi Hämeenlinnalle Vaasalta, joka isännöi tämän vuoden juhlaa.

Alustavan suunnitelman mukaan juhla tulee olemaan Verkatehdas, ja juhlaan liittyen tullaan julkistamaan teema. Teeman keskiössä on viestin välittäminen lapsille ja nuorille, tuleville sukupolville. Juhlan järjestelyistä vastaamaan perustetaan juhlatoimikunta ja järjestelytoimikunta. Kaupunginhallitus päättää juhlatoimikunnan kokoonpanosta tulevassa kokouksessaan 3.6.2024.

Veteraanijuhlan vastaanotto kaupungille.

Tapahtuman symbolisena eleenä Vaasan sivistysjohtaja Christina Knookala luovutti Vaasan viestin Hämeenlinnan kaupunginjohtajalle Olli-Poika Parviaiselle ja kaupunginhallituksen puheenjohtajalle Jari Koskiselle. Tilaisuudessa oli läsnä myös Kenraalimajuri Rami Saari edustamassa Puolustusvoimia.