Myllymäen koulun peruskorjaus- ja uudisrakennushanke valmistui aikataulussa

Myllymäen koulun oppilaat pääsivät palaamaan täysin peruskorjattuun Myllymäen kouluun aikataulun mukaisesti elokuun alussa. Koulun peruskorjaus ja kivikoulun laajennusosan rakentaminen alkoivat vuoden 2022 lokakuussa.

Myllymäen koululla järjestetään avoimet ovet 29.8. klo 15–17, jolloin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan peruskorjattuun Myllymäen kouluun ja sen vasta valmistuneeseen uudisosaan. Rakennuksia ja niiden toiminnallisuuksia ovat paikan päällä esittelemässä koulun henkilökunnan lisäksi sekä tilapalveluiden että urakoitsijan edustajat. Myllymäen koulun vanhempainyhdistys pitää tilaisuudessa kahvikioskia.

Myllymäen koulu on kompakti kokonaisuus keskellä kaupunkia

Peruskorjaus- ja uudisrakentamishankkeen laajuus oli 2073 kem2 ja siihen kuuluivat 1912 rakennettu hirsirunkoinen puukoulu ja 1950 rakennettu kivirunkoinen julkisivultaan rapattu kivikoulu, joiden lisäksi kivikoulun yhteyteen rakennettiin uudisosa, jossa on tavallisten luokkatilojen lisäksi teknisen ja tekstiilityön luokat, musiikkiluokka studioineen sekä tilaa ryhmätyöskentelylle.

Koulun vanhat osat on entisöity vanhaa kunnioittaen yhteistyössä museon kanssa. Pinnoista vain kivilattia, portaat ja kunnostetut naulakot ovat entiset. Silti rakennuksessa on saatu säilymään 1950 luvun tunnelma. Urakoitsija Aki Hyrkkönen Oy:llä oli jo entuudestaan kokemusta saman kaltaisista hankkeista, joten tässäkin kohteessa työnjälki on ensiluokkaista.

Yllätyksiltäkään ei säästytty, kun vastoin alkuperäistä suunnitelmaa jouduttiin vanhan puukoulun julkisivu uusimaan kokonaan ja kivikouluun tekemään lisäeristys ja pinnoittaminen.

Hankkeen tavoitebudjetti on 8,5 M€, joka ylittyy lisä- ja muutostöiden vuoksi.

Oppilaita koulussa on 294 ja henkilökuntaa noin 30

Vanhan osan peruskorjaus ja uuden osan rakentaminen tehtiin tiiviissä yhteistyössä koulun henkilöstön, oppilaiden, rakennuttajan, eli kaupungin tilapalveluiden ja urakoitsijan kanssa.

”Olemme rakennuttajan ja urakoitsijan kanssa suunnitelleet yhdessä ratkaisuja, joilla koulun tilat saadaan mahdollisimman hyvin käyttöön jokaista neliötä myöten. Onnistuneella tilasuunnittelulla koulusta saatiin avara ja valoisa kokonaisuus.” Kertoo Myllymäen koulun rehtori Outi Kärki.

Uudenaikaisessa koulussa on muuan muassa kaapeissa sähkölukitukset, liiketunnistimella toimiva valaistus ja useita kierrätyspisteitä käytävillä. Kalustamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota ergonomiaan ja akustiikkaan. Koululaisilla on kaikilla omat kaasujousella toimivat tuolit sekä työtasot.  Uudisosan ollessa täysin esteetön parannettiin myös vanhan osan esteettömyyttä muun muassa kahdella hissillä ja esteettömillä wc-tiloilla.

Kuvia Myllymäen koulusta

Uusi piha on samalla Myllymäen uusi lähiliikuntapaikka

Peruskeinujen ja kiipeilytelineiden lisäksi pihan vetonauloja ovat maatrampoliinit, vaijeriliuku ja monipeliareena. Koulun aukioloaikojen ulkopuolella piha on kaikkien käytössä.

Lisätiedot: