HAMK keskustakampus etenee: aiesopimusta käsitellään kaupunginhallituksessa maanantaina 26.8.2024

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee ensi viikon maanantaina HAMK keskustakampusta koskevaa aiesopimusta. Keskustakampus on kaupungille merkittävä strateginen hanke, joka on osa keskustan uudistumista ja tuo laajasti positiivisia vaikutuksia Hämeenlinnan keskusta-alueelle. Sopimuksen mukaan uutta kampusta suunnitellaan linja-autoaseman alueelle tai Hämeensaareen.

Maaliskuussa 2024 kaupunginhallitus päätti käynnistää HAMK keskustakampus -hankkeen suunnittelun. Ensivaiheessa on laadittu alustava projektisuunnitelma sekä neuvoteltu osapuolten välinen aiesopimus. Toteutussopimukset tehdään erikseen aiesopimuksessa esitetyn tavoiteaikataulun mukaisesti. HAMKin hallituksen käsittelyyn aiesopimus on menossa maanantaina 16.9.2024.

”Keskustakampus on kaupungin ja Hämeen ammattikorkeakoulun yhteinen voimainponnistus alueen elinvoiman edistämiseksi. Aiesopimus antaa hyvät lähtökohdat tarkemmalle suunnittelulle, jonka pohjalta tehdään lopulliset toteutuspäätökset”, kertoo elinvoimajohtaja Niklas Lähteenmäki.

Hankkeen tavoitteena on monipuolistaa keskustan toimintoja ja rikastaa kaupunkikuvaa. Sopimuksessa sovitaan tulevien vuosien tehtävänjaosta, kaavoituksen aloittamisesta sekä rakennuksen suunnittelusta ja yleisten alueiden kuten katujen ja muiden ulkoalueiden suunnittelusta. Lisäksi sovitaan yhteistyöstä Visamäen alueella sekä opiskelija-asumisen edistämisestä. Sopimus käsittää myös hankkeen yhteisen viestinnän ja markkinoinnin.

HAMK tuo investointinsa kautta merkittävän panoksen Hämeenlinnan keskustan kehittämiseen. Hankkeen kustannusvaikutuksista tehdään kokonaistarkastelu, jonka perusteella tutkitaan osapuolten mahdollisuuksia osallistua kustannuksiin. Uuden rakennuksen rakentamisen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu noin 60 miljoonaa euroa. Sijaintipaikan on tarkoitus varmistua syksyn aikana, jonka jälkeen varsinainen kaavoitus saadaan käynnistettyä.

Lue myös: HAMK selvittää yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa kampuksen siirtämistä keskustaan – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Lisätiedot:

Niklas Lähteenmäki, elinvoimajohtaja
Hämeenlinnan kaupunki
puh. 050 384 6754
niklas.lahteenmaki@hameenlinna.fi

Tarja Majuri, kaupunkirakennejohtaja
Hämeenlinnan kaupunki
puh. 03 621 2656
tarja.majuri@hameenlinna.fi

Pertti Puusaari, rehtori, toimitusjohtaja
Hämeen ammattikorkeakoulu
puh. 040 046 9605
pertti.puusaari@hamk.fi

Tuomas Salonen, kiinteistöjohtaja
Hämeen ammattikorkeakoulu
puh. 040 722 9172
tuomas.salonen@hamk.fi