Vuoden nuorta vaikuttajaa haetaan jälleen

Vuoden nuori vaikuttaja -palkinto jaetaan jälleen. Palkinnolla halutaan nostaa esiin hämeenlinnalaisia nuoria ja heidän tekojaan. Palkinnon saajaa voi kuka vaan ehdottaa avoimen nettilomakkeen kautta 4.11. asti. 

Palkinnon saajaksi voi ehdottaa nuorta tai nuorten ryhmää, joka on osoittanut aktiivisuuttaan yhteisössään, tuottanut hyvää mieltä muille nuorille tai muille kaupunkilaisille tai vaikuttanut muuten aktiivisesti kansalaisyhteiskunnassa kuluneen vuoden aikana.

Palkinnon saaja julkaistaan lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2024 ja tänä vuonna palkinnon saajan valitsee Hämeenlinnan kaupungin elinvoimajohtaja Niklas Lähteenmäki. Palkinnon arvo on 200e.

Vuoden nuori vaikuttaja -palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2023, jolloin palkinnon sai Ilari Skyttä tunnustuksena aktiivisuudestaan suunnistusharrastuksen parissa, jossa hän on ohjannut lasten suunnistuskouluja, tehnyt suunnistusratoja kuntosuunistustapahtumiin sekä suunnistuskarttoja niin suunnistusseuran kuin myös koulujen käyttöön ja täten toiminut hyvänä esimerkkinä kaikenikäisille toimeliaasta, kehittämishaluisesta ja iloisesta vapaaehtoistoimijasta.

Vuoden nuori vaikuttaja -palkinto on osa Lapsen oikeuksien viikon juhlintaa Hämeenlinnassa. Viikon päätapahtuma on Kulttuurikeskus ARXin järjestämä Valoilmiö-festivaali, jota vietetään 21.-23.11.