Kotofoorumi: Kunta kaikkien kotina – mikä tuo meidät yhteen lasten ja nuorten asioissa?

Kohti Kaikkien Hämeenlinnaa.

Kaikkien Hämeenlinna -yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman tavoitteena on pyrkiä lisäämään kaikkien hämeenlinnalaisten tietoisuutta ihmisten moninaisuudesta, mahdollistaa eri kulttuurien väliset kohtaamiset ja parantaa Hämeenlinnan asukkaiden turvallisuuden tunnetta. Yhtenä toimenpiteenä tavoitteisiin pääsemiseksi on nimetty erilaisten keskustelufoorumien järjestäminen, jossa eri taustoista tulevat ihmiset pääsevät kohtaamaan ja oppimaan toisiltaan. Yksi tällainen foorumi on Hämeenlinnan kaupungin kotouttamispalveluiden tuottama Kotofoorumi.

Syksyn 2024 Kotofoorumi järjestetään torstaina 10.10. klo 16.30-18.30 Hämeenlinnan pääkirjastossa, Larin-Kyöstin torilla osoitteessa Lukiokatu 2. Tilaisuus on kaikille avoin, ja erityisesti mukaan toivotaan lapsiperheitä sekä lasten ja nuorten asioista kiinnostuneita.

Kotofoorumin järjestää Hämeenlinnan kaupunki ja Kohti uutta -hanke yhteistyössä Hämeenlinnan kirjaston kanssa.

Ohjelmassa

  • Klo 16.30 Tilaisuuden avaus
  • Erätaukokeskustelun alustus, osallisuuskoordinaattori Veera Antikainen
  • Klo 17.00 Erätaukokeskustelu – Anu-Rohima Mylläri, Kohti uutta -hanke.
    Keskustelu liitetään osaksi kansallisia dialogeja, joilla rakennetaan kaikkien tulevaisuutta ja Kaikkien Hämeenlinnaa.
  • Klo 18.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden aikana pääkirjaston lasten- ja nuortenosastoilla on puuhaa kaikenikäisille mm. lautapelejä, kirjoitustehtäviä ja piirustuspiste. Lasten ja nuorten luomista taideteoksista ja jättämistä viesteistä koostetaan näyttely kirjastoon.

Erätaukokeskustelu on samalla osa Kansallisia dialogeja, joita pidetään ympäri Suomen samana päivänä. Hyvin toimiva yhteiskunta tarvitsee ihmisiä yhdistäviä sidoksia, jotta kaikille löytyy paikkansa ja voimme ratkoa yhteisiä ongelmiamme. Dialogien tavoitteena on ymmärtää Suomessa asuvien ihmisten moninaisia kokemuksia siitä, mikä tuo meitä yhteen. Hämeenlinnassa näkökulmana ovat lapset ja nuoret.
Lisätietoa löydät osoitteesta: www.kansallisetdialogit.fi

Tutustu myös: Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo-ohjelma Kaikkien Hämeenlinna

Kotofoorumit ovat Hämeenlinnan kaupungin monikulttuurisuuden sydän, joka tuo yhteen kaupungin työntekijät, alueen toimijat ja kuntalaiset. Foorumit ovat tilaisuus lisätä ymmärrystä maahan muutosta, jakaa tietoa, verkostoitua ja kehittää yhteistä toimintaa maahanmuuttajien kotoutumisen tukemiseksi.

Lisätietoja