Katala-ARXantai tuo syksyyn jännitystä

Syysiltojen pimentyessä Katala-ARXantai valtaa Verkatehtaankujan. Kulttuurikeskus ARX järjestää ulkoilmatapahtuman lauantaina 26.10. klo 17–20. Katala-ARXantai on nimensä mukaisesti katalan jännittävä.

Tapahtumassa riittää tekemistä eri-ikäisille. Lasten puutarha on muuntunut kesäisestä värikkyydestään syksyisen synkäksi. Siellä pääsee osallistumaan K3-seikkailuun, jota suositellaan kolme vuotta täyttäneille oman aikuisen avustuksella. Osallistua voi oman aikataulun mukaisesti. Seikkailussa autetaan häikäisevää hahmoa selvittämällä erilaisia tehtäviä. Perheen pienimmille on tarjolla myös haamulaari puutarhalla.

Kujalla tunnustellaan ällöttävän ihastuttavia asioita. Mikä on limaista tai karvaista? Haamumaalauksessa puolestaan maalaus ilmestyy taianomaisesti paperille. Näillä pisteillä kannattaa olla sotkunkestävä vaatetus. Tanssiva kurpitsa esiintyy kujalla 17.30, 18.15 ja 19.00. Lisäksi kujalta löytyy Luolajan koulun 5. luokkalaisten kahvilakoju, jossa koululaiset myyvät pientä syötävää ja juotavaa.

Kurpitsa tanssii kujalla
Tanssiva kurpitsa esiintyy kujalla

Galleria ARXin ikkunoissa on esillä upeita, lasten tekemiä Katala-ARXantain teemaan suunniteltuja kuvituksia. Sisällä galleriassa tutustutaan Pää pilvissä -näyttelyyn sekä suoritetaan Kamala sää -sanataidetehtäviä.

Isoimmille tarkoitettu Katala kellari löytyy kujan vastakkaiselta puolelta HÄXin kellarista. Yli seitsemänvuotiaat pääsevät tutustumaan Katalaan kellariin itsenäisesti. Valitettavasti tila ei ole esteetön.

Koska tapahtuma on ulkoilmatapahtuma, kannattaa varautua reippaan mielen lisäksi myös sään mukaisella vaatetuksella. Tervetuloa!

Katala-ARXantain juliste

Mikä on ARXantai?

ARXantai-tapahtumat ovat maksuttomia koko perheen lauantaitapahtumia. ARXantaiden ohjelma koostuu teemanmukaisista työpajoista, näyttelyistä, teatteriesityksistä ja konserteista. Tapahtumat soveltuvat pienille ja isoille lapsille, aikuisia unohtamatta. ARXantait ovat osa Hämeenlinnan Lasten lauantaiden tarjontaa.

Lisätietoja:

www. kulttuurikeskusarx.fi

Eira Enkvist
Kulttuurituottaja
eira.enkvist@hameenlinna.fi
0407754711