Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan päätökset 19.11.2024

Esityslistat ja pöytäkirjat

§ 102 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

§ 103 Pöytäkirjan tarkastajat

§ 104 Käsittelyjärjestys

§ 105 Ohjaamon monialaisen ohjauspalvelun yhteistoimintasopimus

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti

  1. hyväksyä Ohjaamon monialaisen ohjauspalvelun yhteistoimintasopimuksen sekä siihen kuuluvan liitteen yhteistyöstä TyöHämeen, Kanta-Hämeen hyvinvointialueen, Ammattiopisto Tavastian ja Ammattiopisto Kiipulan kanssa,
  2. valtuuttaa sivistys- ja hyvinvointijohtajan tekemään yhteistyösopimukseen tarvittaessa vähäisiä muutoksia sekä sopimaan yhteistyökumppaneiden kanssa tarkemmin resursseista vuosittain hyväksyttyjen talousarvioiden puitteissa.

§ 106 Iltapäivätoiminnan hankinnan kilpailutusperiaatteet

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti

  1. hyväksyä liitteessä esitetyt iltapäivätoiminnan hankinnan kilpailutusperiaatteet,
  2. valtuuttaa hankintapäällikön tekemään hankinnan kilpailutusperiaatteisiin ja niiden painoarvoihin tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

§ 107 Sopimus Koulutuskuntayhtymä Tavastian kanssa 2025

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti hyväksyä

1. sopimuksen Koulutuskuntayhtymä Tavastian järjestämän koulutuksen ja vapaan sivistystyön tuottamisesta Hämeenlinnan kaupungin alueella vuonna 2025,
2. yhteistoiminta- ja kumppanuussopimuksen Koulutuskuntayhtymä Tavastian kanssa vuodelle 2025
3. sekä valtuuttaa sivistys- ja hyvinvointijohtajan tekemään niihin tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

§ 108 Sopimus Hämeenlinnan Teatteri Oy:n avustamisesta 2025

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti hyväksyä Hämeenlinnan Teatteri Oy:n sopimuksen vuodelle 2025 sekä valtuuttaa sivistys- ja hyvinvointijohtajan tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

§ 109 Sopimus Hämeenlinnan Miniteatteri-yhdistys ry:n avustamisesta 2025

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti hyväksyä Hämeenlinnan Miniteatteri-yhdistys ry:n sopimuksen vuodelle 2025 sekä valtuuttaa sivistys- ja hyvinvointijohtajan tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

§ 110 Sopimus Sibelius-opiston kannatusyhdistys ry:n avustamisesta 2025

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti hyväksyä Sibelius-opiston kannatusyhdistys ry:n sopimuksen vuodelle 2025 sekä valtuuttaa sivistys- ja hyvinvointijohtajan tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

§ 111 Sopimus Asikkalan seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n avustamisesta 2025

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti hyväksyä Asikkalan seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n sopimuksen vuodelle 2025 sekä valtuuttaa sivistys- ja hyvinvointijohtajan tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksi.

§ 112 Sopimus NAL Hämeenlinnan seutu ry:n avustamisesta 2025

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti hyväksyä NAL Hämeenlinnan Seutu ry:n kanssa tehtävän sopimuksen vuodelle 2025 sekä valtuuttaa sivistys- ja hyvinvointijohtajan tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

§ 113 Sopimus Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n, Hämeenlinnan Jäähalli Oy:n ja Hämeenlinnan
Palloiluhalli Oy:n avustamisesta vuonna 2025

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti hyväksyä liitteenä olevan Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n, Hämeenlinnan Jäähalli Oy:n ja Hämeenlinnan Palloiluhalli Oy:n avustussopimuksen vuodelle 2025 ja valtuuttaa sivistys- ja hyvinvointijohtajan tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

§ 114 Toimenpideohjelma kiusaamisen, väkivallan ja häirinnän ehkäisemiseksi kouluissa

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti

  1. hyväksyä liitteenä olevan toimenpideohjelman kiusaamisen, väkivallan ja häirinnän ehkäisemiseksi,
  2. liittää toimenpideohjelman osaksi Hämeenlinnan kaupungin opiskeluhuoltosuunnitelmaa.

§ 115 Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan kokoukset keväällä 2025

Esittelijä muutti kokouksessa päätösehdotusta seuraavasti:

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päättää kokoontua keväällä 2025 seuraavasti:
tiistai 28.1.2025 klo 17
keskiviikko 19.2.2025 klo 17
tiistai 11.3.2025 klo 17
tiistai 22.4.2025 klo 17
keskiviikko 21.5.2025 klo 17

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta hyväksyi yksimielisesti muutetun ehdotuksen.

§ 116 Viranhaltijapäätökset 2024, sihy

PÄÄTÖS

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti käyttää otto-oikeutta Vt. opetustoimenjohtaja Antti Karrimaan päätöksestä 112 / 6.11.2024 (itseoikaisu päätökseen nro 111/31.10.2024 hyvityksen maksaminen) ja tehdä asiasta uuden päätöksen.

Muiden viranhaltijapäätösten osalta sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti merkitä päätökset tiedoksi ja olla käyttämättä niiden osalta otto-oikeuttaan.

ESITTELIJÄN PÄÄTÖSEHDOTUS

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päättää merkitä päätökset tiedoksi ja olla käyttämättä niiden osalta otto-oikeuttaan.

KOKOUSKÄSITTELY

Käsittelyn kuluessa Pasi Honkanen teki seuraavanlaisen esityksen otto-oikeuden käytöstä: ”Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päättää käyttää otto-oikeutta Vt. opetustoimenjohtaja Antti Karrimaan päätöksestä 112 / 6.11.2024 (itseoikaisu päätökseen nro 111/31.10.2024 hyvityksen maksaminen) ja tekee asiasta uuden päätöksen.” Honkasen esitystä kannattivat Niko Luodonpää, Vuokko Syväntö, Päivi Lindqvist, Helena Lehkonen, Ville Aaltonen.

Koska oli tehty kannatettu ehdotus otto-oikeuden käytöstä, oli asiasta äänestettävä. Päätettiin yksimielisesti äänestystavaksi nimenhuutoäänestys siten, että esittelijän ehdotusta kannattavat äänestävät JAA ja Honkasen esitystä otto-oikeuden käytöstä EI. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 5 JAA-ääntä (Mia Heinonen, Outi Bottas, Ehab Abouessa, Tomi Ranta-Kahila, Marjukka Lamminpää) ja 6 EI-ääntä (Lehkonen, Honkanen, Luodonpää, Aaltonen, Lindqvist, Syväntö).

Näin sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti käyttää otto-oikeutta Vt. opetustoimenjohtaja Antti Karrimaan päätöksestä 112 / 6.11.2024 ja tehdä asiasta uuden päätöksen.

Heinonen, Bottas, Abouessa ja Ranta-Kahila jättivät äänestyksen jälkeen seuraavan sisältöisen eriävän mielipiteen päätökseen: ”Yhdenvertaisuus ja tasa-arvolautakunta on todennut, että hakijaan on vastaajan ylläpitämän oppilaitoksen menettelyn johdosta kohdistunut välitöntä syrjintää uskonnon tai vakaumuksen perusteella, ja kieltää vastaajaa uusimasta syrjintää. Lautakunta suosittaa vastaajaa maksamaan hakijalle 1 500 euron hyvityksen. Tämän Yhdenvertaisuus ja tasa-arvolautakunnan johtopäätöksen ja suositellun hyvityksen vuoksi, emme kannata lautakunnan otto-oikeutta viranhaltijan päätökseen.”

§ 117 Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan käsittely hyvityksen maksamista koskevassa asiassa (Vt. opetustoimenjohtaja 112 / 6.11.2024)

PÄÄTÖS

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti olla maksamatta yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan suosituksen mukaista hyvitystä hakijalle asian ennakkotapauksellisen luonteen vuoksi. Suosituksen sisältämän summan ja velvoittavuuden juridiset perusteet eivät ole yksiselitteiset.

ESITTELIJÄN PÄÄTÖSEHDOTUS

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päättää maksaa hakijalle 1500 euron hyvityksen. Hyvitys maksetaan hakijan ilmoittamalle pankkitilille.

KOKOUSKÄSITTELY

Käsittelyn kuluessa Pasi Honkanen teki seuraavanlaisen muutosesityksen: ”Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päättää olla maksamatta yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan suosituksen mukaista hyvitystä hakijalle asian ennakkotapauksellisen luonteen vuoksi. Suosituksen sisältämän summan ja velvoittavuuden juridiset perusteet eivät ole yksiselitteiset.” Honkasen muutosesitystä kannattivat Niko Luodonpää, Vuokko Syväntö, Päivi Lindqvist, Helena Lehkonen, Ville Aaltonen.

Koska oli tehty kannatettu muutosehdotus, oli asiasta äänestettävä. Päätettiin yksimielisesti äänestystavaksi nimenhuutoäänestys siten, että esittelijän ehdotusta kannattavat äänestävät JAA ja Honkasen muutosehdotusta EI. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 5 JAA-ääntä (Mia Heinonen, Outi Bottas, Ehab Abouessa, Tomi Ranta-Kahila, Marjukka Lamminpää) ja 6 EI-ääntä (Lehkonen, Honkanen, Luodonpää, Aaltonen, Lindqvist, Syväntö).

Näin sivistys- ja hyvinvointilautakunnan päätökseksi tuli Honkasen muutosehdotus.

Heinonen, Bottas, Abouessa ja Ranta-Kahila jättivät äänestyksen jälkeen seuraavan sisältöisen eriävän mielipiteen päätökseen: ”Yhdenvertaisuus ja tasa-arvolautakunta on todennut, että hakijaan on vastaajan ylläpitämän oppilaitoksen menettelyn johdosta kohdistunut välitöntä syrjintää uskonnon tai vakaumuksen perusteella, ja kieltää vastaajaa uusimasta syrjintää. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta suosittaa vastaajaa maksamaan hakijalle 1 500 euron hyvityksen. Olimme esittelijän pohjaesityksen kannalla.”