Tietoa Aimokoulusta
Aimokoulu on visuaalisten taiteiden perusopetusta Hämeenlinnalaisille lapsille ja nuorille ja tarjoava koulu. Koulu on toiminut vuodesta 1986 ja sen opetukseen on osallistunut valtava määrä lapsia ja nuoria. Vuosittain Aimokoululla opiskelee reilusti yli 400 oppilasta. Opettajina toimii kuvataideopettajia, käsityöntaiteen opettajia ja eri alojen ammattitaiteilijoita.
Visuaaliset taiteet tarkoittavat Aimokoulussa kuvataiteen ja käsityötaiteen sisältöjä. Pienimmillä oppilailla kuvataiteen ja käsityön menetelmät kulkevat käsi kädessä. Myöhemmin oppilaat voivat valita oman työpajansa ja keskittyä itseään kiinnostavaan taiteenalaan.
”Hyvä opiskeluympäristö on rauhallinen ja rento. Siellä on erilaisia virikkeitä. Ilmapiiri on sellainen, että voi sanoa oman mielipiteensä.”
15-vuotias Aimokoulun oppilas on kiteyttänyt hienosti kokemuksen hyvästä oppimisympäristöstä. Aimokoulussa opiskelu tapahtuu fyysisessä tilassa ja paikassa, joka on taideopetukseen soveltuva, tarkoituksenmukainen ja turvallinen, mutta samalla innostava ja inspiroiva.
Taideluokka ulottuu ulos opetustilasta lähiympäristöön, luontoon, museoihin, gallerioihin ja muihin kulloistenkin sisältöjen kannalta merkityksekkäisiin paikkoihin. Rakukeramiikkaa ja primitiivisiä keramiikanpolttoja varten tarvitaan pihamaata, veden liikkeen havainnointia varten on mielekästä toimia rannalla. Nykytaide kommunikoi vahvasti ympäristön kanssa, niinpä lasten- ja nuorten taidetta ja kulttuuria tukeva avoin kaupunkiyhteisö on edellytys laadukkaalle taidekasvatukselle. Taideteosten syntyminen ja rakentuminen on usein pitkä prosessi, joka edellyttää tilaa keskeneräisille teoksille ja aikaa pohdinnoille.
Aimokoulu on sosiaalisena ympäristönä avoin ja suvaitseva yhteisö, jossa on mahdollisuus kokea osallisuutta oman psyykkisen ja fyysisen tilan säilyttäen. Ilmapiiri on elämän ja taiteen ilmiöiden ihmettelyyn ja tutkimiseen kannustava ja rohkaiseva.
Aimokoulu on tunnettu järjestämistään 9000 auringonkiertoa -leireistä ja muuta muinaistaiteen opetussisällöistä. 9000 Auringonkiertoa esihistorialeirit järjestettiin viimeisen kerran Hattulan Lusissa 2005.
Opetus perustuu kuvataiteen ja käsityön laajan oppimäärän opetussuunnitelmiin. Opetus on lakiin perustuvaa: pitkäjänteistä, laadukasta ja tavoitteellista.
Koulu toimii Ahveniston koululla (Turuntien 33).