Kaikukortti
Kaikukortti-toimintaa jatketaan Hämeenlinnassa 1.1.2023 alkaen ilman maakunnallista koordinaatiovastuuta.
Mikä on Kaikukortti?
Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.
Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi museoihin, konsertteihin tai teatteriin. Kortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortilla voi hankkia Kanta-Hämeen alueen Kaikukortti-tarjonnan lisäksi maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja myös muiden Kaikukortti-alueiden kulttuuritarjontaan. Tutustu muiden paikkakuntien Kaikukortti-tarjontaan.
Kuka voi saada Kaikukortin?
Kaikukortin voi saada, jos
- Kaikukortti-verkostoon kuuluvien kaupunkien asukkaat.
- on tiukassa rahatilanteessa eikä voi siitä syystä hankkia maksullisia pääsylippuja tai kurssipaikkoja.
- on vähintään 16-vuotias.
Mistä voi saada Kaikukortin?
Kaikukortteja myöntävät asiakkailleen Hämeenlinnassa:
- Ohjaamo, Turuntie 4, 13100 Hämeenlinna
- Hämeenlinnan työllisyyspalvelut, Kuntakokeilun henkilökunta (omavalmentajan ajanvarauksella), Pööli, Höyrysahanraitti 1 D, 13200 Hämeenlinna
- Kotouttamista edistävä palvelu, Wetterhoffinkatu 2, 13100 Hämeenlinna
Lisäksi Hämeenlinnan-Vanajan seurakunnan diakoniatyöntekijät myöntävät Kaikukortteja Diakoniakeskuksen aukioloaikoina, toivovat soittoa ja ajanvarausta etukäteen.
Anna palautetta Kaikukortti-toiminnasta
Kaikukorttia voi käyttää alla olevissa kohteissa Hämeenlinnassa
- Designmuseo Iittala, Könnölänmäentie 2 c, 14500 Iittala iittala.museum@iittala.com
- Hauhon kesäteatteri, Lautsian Lomakeskus, Lautsiankuja 20, 14700 Hauho hauhonkesateatteri.fi
- Hippalot, ARX, Hämeenlinna, Viipurintie 4, 13200 Hämeenlinna hippalot.fi
- Hämeenlinnan Mieskuoro ry, hameenlinnanmieskuoro.fi
- Hämeenlinnan taidemuseo, Viipurintie 2, 13200 Hämeenlinna, hameenlinnantaidemuseo.fi
- Kino Tavast ry, Hämeenlinna kinotavast.net
- Museo Militaria, Vanhankaupunginkatu 19, 13100 Hämeenlinna, museomilitaria.fi
- Museo Skogster, Hämeenlinnan kaupunginmuseo, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna, Museo Skogster – Hämeenlinnan kaupunginmuseo (hmlmuseo.fi)
- Naivistit Iittalassa, Naivistit Iittalassa –säätiö, Hollaajantie 2, 14500 Iittala, naivistit.fi
- Palanderin talo, Linnankatu 16, 13100 Hämeenlinna, Palanderin talo – Hämeenlinnan kaupunginmuseo (hmlmuseo.fi)
- Ruuttanäyttamö, Tuuloksen VPK, Pannujärventie 66, 14820 Tuulos, ruuttanayttamo.fi
- Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, 13100 Hämeenlinna, Sibeliuksen syntymäkoti – Hämeenlinnan kaupunginmuseo (hmlmuseo.fi)
- Verkatehtaassa järjestettävät Hämeenlinnan kulttuuritoimen järjestämät konsertit (mainitaan tapahtuman markkinoinnissa) verkkosivuilla hameenlinna.fi
Kansalaisopistot
Kaikukortilla voit hankkia kurssipaikkoja myös Kaikukortti-toiminnassa oleviin kansalaisopistoihin ja kansanopistoihin kuten Hausjärven kansalaisopistoon, Jokiläänin kansalaisopistoon, Lopen opistoon. Riihimäen kansalaisopistoon ja Wahren-opistoon.
Miten hankin pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?
Hanki lippu Kaikukortilla kulttuurikohteen omista lipunmyyntikanavista. Kun hankit lipun, varaudu näyttämään Kaikukorttisi ja kertomaan sen tunnus (kirjain- ja/tai numerosarja). Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta Kaikukortilla. Kaikukortti-lippuja saattaa olla rajoitettu määrä.
Jos hankit lipun Lippupisteen tai muun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuurikohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.
Jos haluat osallistua kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi kirjain- ja/tai numerosarja kansalaisopiston toimistoon.
Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.
Ota Kaikukortti mukaasi, kun menet kulttuuritilaisuuteen tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin. Lisäksi henkilökunta voi pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi.
Lippuja myös lapsille
Jos sinulla on alle 16-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset tai lapsenlapset eivät kuitenkaan voi osallistua kanssasi opistojen kursseille (huom. mahdolliset alueelliset poikkeukset).
Yhteisön Kaikukortti
Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen.
Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on esimerkiksi 2–5 henkilöä. Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.
Avustajalle maksuton lippu
Kaikukortti-kulttuurikohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja.
Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.
Kansallisgalleria
Kaikukortilla on yksi pop up -kohde eli Kansallisgalleria Helsingissä. Kansallisgalleria on tarjonnut vuodesta 2017 alkaen kaikukorttilaisille maksuttoman sisäänpääsyn kaikkiin museoihinsa eli Ateneumin taidemuseoon, Nykytaiteen museoon Kiasmaan sekä Sinebrychoffin taidemuseoon. Vuonna 2023 Kaikukortti-konteena on myös Amos Rex Helsingissä.