Työnantajille ja palveluntuottajille
Työnantaja: tarvitsetko apua rekrytointiin?
Työllisyyden kuntakokeilussa autamme myös työnantajia, jotka etsivät työntekijöitä. Hämeenlinnan seudun kokeilukunnilla eli Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala on mahdollisuus ottaa vastaan työnantajien ilmoituksia avoimista työpaikoista ja esitellä työnantajille sopivia työnhakijoita kokeilualueelta kuntakokeilun asiakkaista. Näissä asioissa voit olla yhteydessä kuntakokeilun omavalmentajiin:
Liina Jänes
050 470 1448
liina.janes@te-toimisto.fi
Marika Hyvärinen
040 702 7265
marika.hyvarinen@te-toimisto.fi
marika.hyvarinen@hameenlinna.fi
Matias Hänninen (Hattula)
0295 025 633
matias.hanninen@te-toimisto.fi
Päivi Äyhönen (alle 30-vuotiaat henkilöasiakkaat)
0295041580
paivi.ayhonen@te-toimisto.fi
Voit myös lähettää viestin sähköisen lomakkeen kautta, vastaamme mahdollisimman pian:
Katso myös muut kuin kuntakokeilun työnantajapalvelut:
Hämeen TE-toimiston työnantajapalvelut: Työnantajalle – TE-palvelut
Hämeenlinnan yrityksiä palvelee Linnan Kehitys.
Janakkala: Yhteystiedot – Janakkalan Yrityskehitys
OpinTyö -valmennus – tarjoa työharjoittelupaikkaa!
OpinTyö -valmennus on Hämeenlinnan kaupungin palvelu maahan muuttaneille, joita motivoi suomen kielen kehittäminen työtä tekemällä. Palvelussa on suomen kielen opetusta sekä tuettua, joko yksilö tai ryhmämuotoista, työharjoittelua. Tavoitteena on kieli- ja työtaitojen kehittyminen sekä mahdollisesti työllistyä työharjoittelukohteeseen. Syksyn 2024 valmennus keskittyy elintarvikealan valmennukseen ja yhteistyötä tehdään Hamin SUJUVA -hankkeen kanssa. Valmennus on maksuton sekä työharjoittelupaikkoja tarjoaville yrityksille että osallistujille.
Lue tiedotteesta tarkemmin, mistä on kyse: OpinTyö-valmennus maahan muuttaneiden ponnahduslautana työelämään – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)
Lisätietoja voi kysyä:
Eevaleena Taala
OpinTyö valmennuksen mentori
0505259183
eevaleena.taala@hameenlinna.fi
Maria Kauranen
OpinTyö valmennuksen mentori
0505914372
maria.kauranen@hameenlinna.fi
Tehdäänkö yhdessä?
Hämeenlinnan kaupungin työllisyyspalvelu kutsuu alueen yrityksiä ja palveluntuottajia yhteistyöhön tarjoamaan pitempään työttömänä olleille työllistymisen ja hyvinvoinnin palveluita.
Työllisyyspalveluiden hankintamallin avulla halutaan kehittää kumppanuutta muun muassa ostamalla mukaan ilmoittautuneilta yhteistyöyrityksiltä tai palveluntuottajilta
- työllistymistä tukevia palveluita,
- osaamisen kehittämisen palveluita sekä
- työkykyä ja hyvinvointia tukevia palveluita asiakkailleen.
Yhteistyön mahdollisuuksia on lähes jokaiselle yritykselle.
Työllisyyspalvelujen hankinnat
Työllisyyspalveluissa hyödynneetään dynaamista pienhankintaa. Kyseessä on hankintamenettely, jossa osallistuminen on tehty helpoksi. Kutakin palvelua tuottamaan haluavat toimijat jättävät osallistumishakemuksen ja kaikki vaatimukset täyttävät toimijat hyväksytään kaupungin toimesta palveluntuottajiksi. Tilauksia hyväksytyiltä palveluntuottajilta tehdään erikseen asiakkaiden palvelutarpeiden mukaan.
Kaikki tämä tapahtuu sähköisesti työllisyyspalvelujen käyttöön hankitussa järjestelmässä.
Liity mukaan tuottamaan palveluita osana työllisyyspalveluiden kokonaisuutta!
TyöllisyysSampon kautta löydät avoinna olevat tarjouskilpailumme ja voit jättää hakemuksesi vaikka jo tänään.
Dynaamisen pienhankinnan kautta niin pienet kuin suuret toimijat saavat mahdollisuudet tarjota tavoitteellisia, työnhakijan työllistymiseen ja työkyvyn parantamiseen tähtääviä palveluitaan työnhakija-asiakkaillemme.
Prosessin ytimessä ovat asiakkaamme, joille tahdomme tarjota palvelutarpeen mukaan räätälöityjä ja oikeasti työllistymiseen sekä jatkopolkuihin tähtääviä palveluita. Palveluntuottajana sinulla on mahdollisuus tarjota palvelua juuri osaamisalasi ytimestä, omiin vahvuuksiisi perustuen.
Työllisyyspalvelut antavat palvelulle raamit palvelukuvauksen muodossa, mutta sinä palveluntuottajana teet palvelusta todellista, omannäköistäsi ja asiakkaan tarpeeseen sopivaa.
Palveluntuottajan muistilista:
- Rekisteröidy TyöllisyysSampoon ja tutustu palvelukuvauksiin, jotka kuvaavat palvelun tavoitteen, rajaavat sisällön ja palvelun keston sekä ohjaavat palveluntuottajaa.
- Palveluntuottaja sitoutuu tuottamaan palvelukuvauksen mukaista palvelua ja toimimaan palvelukuvauksen vaatimalla tavalla esim. raportointiin ja tiedonkulkuun liittyen.
- Jätä osallistumishakemus kuhunkin palveluun erikseen
- Kun saat viranomaispäätöksen palveluntuottajaksi hyväksymisestä, toimita palvelulupauksesi ja linkki palvelusi esitteelle työllisyyspalveluihin
- Tilauksen saapuessa, allekirjoita tilaussopimus TyöllisyysSampossa ja palvelu voi alkaa
- Palvelun päätyttyä toimita konkreettinen, palvelun aikaiset toimet täsmällisesti kuvaava ja jatkopolkuja rakentava palveluraportti asiakkaan omavalmentajalle. Raporttipohja löytyy tämän sivun linkkilistasta nimellä ”Työllisyyspalvelujen palveluraportti”.
- Laskutustiedot löytyvät tilaussopimukselta
Yritysten ja palveluntuottajien avuksi tarjoamme yhteistyötä myös Linnan Kehityksen asiantuntijoiden kanssa.
Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme olla avuksi!
Käsikirja yrityksille oppilaitosyhteistyöstä
Käsikirjasta löydät kiteytetysti opiskelijayhteistyön vaihtoehdot, oppilaitosten asiantuntija-, tutkimus- ja tuotekehityspalvelut ja mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen.
Kysymykset ohjaavat pohtimaan jokaista aihealuetta ja yrityksesi oppilaitosyhteistyötä. Käsikirjan avulla teet yrityksellesi konkreettisen suunnitelman, jonka viet käytäntöön yhdessä oppilaitosten kanssa.
Hämeen Kauppakamarin käsikirja yrityksille oppilaitosyhteistyöstä (pdf)
Aiheeseen liittyvät
Työllisyysjaoston päätökset 13.11.2024
13.11.2024
§ 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus § 18 Pöytäkirjan tarkastajat Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Tomi Ranta-Kahila ja Outi Bottas § 19 Käsittelyjärjestys § 20 Sopimus uraohjaajan määräaikaisen …
Työllisyystavoitteisen työpajatoiminnan avustus hämeenlinnalaisille työpajoille 2025 haettavissa
6.11.2024
Työllisyystavoitteisen työpajatoiminnan avustus hämeenlinnalaisille nuorten työpajoille on haettavissa 11.11.-25.11.2024. Työpajatoiminnan tavoitteet ja kohderyhmät Työpajatoiminnan tavoitteena on asiakkaan mahdollisimman nopea työllistyminen. Tavoitteena on varmistaa, että nuoret …
TE-toimistot lakkaavat ja TyöHäme aloittaa 1.1.2025
1.11.2024
TE-palvelut siirtyvät valtiolta kunnille järjestettäväksi 1.1.2025 alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että TE-toimistot sekä kuntakokeilut lakkaavat. Hämeenlinnan, Hattulan ja Forssan seudun alueelle muodostuu TyöHämeen työllisyysalue, jossa Hämeenlinnan kaupunki toimii työvoimapalveluiden järjestämisen vastuukuntana.
Asiakastiedote hämeenlinnalaisille ja hattulalaisille työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille: työllisyyspalveluistasi vastaa 1.1.2025 alkaen TyöHäme
31.10.2024
In English, click hereIn Russian, click hereIn Ukranian, click here 31.10.2024 Tämä tiedote on tarkoitettu hämeenlinnalaisille ja hattulalaisille työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille. Tässä tiedotteessa kerromme 1.1.2025 …
Aiheeseen liittyvät blogit
Työllisyyden kuntakokeilussa mennään sinne, missä asiakkaat ovat – kokeilulla inhimillisempää ja saavutettavampaa työllisyyspalvelua
6.11.2024
Hämeenlinnan työllisyyden kuntakokeilussa on otettu askeleita kohti parempaa ja saavutettavampaa asiakaspalvelua jalkautumalla Hämeenlinnan pitäjiin. Asiakkaiden toiveesta työllisyyspalvelut ovat nyt lähempänä kuin koskaan, ja kokeilu on …
Ketterimmät-työllisyysohjelma tutuksi – Osa 5: Nuoret töihin
29.8.2024
Mikä Ketterimmät? Hämeenlinnan seudulla työllisyyttä hoidetaan ja edistetään Ketterimmät-työllisyysohjelman mukaisesti. Ketterimmät on Hämeenlinnan seudun työllisyysohjelma vuosille 2017-2025, jota toteutetaan Hattulassa, Hämeenlinnassa ja Janakkalassa. Sen keskiössä …
Ketterimmät-työllisyysohjelma tutuksi – Osa 4: Vetovoima ja pitovoima
21.8.2024
Mikä Ketterimmät? Hämeenlinnan seudulla työllisyyttä hoidetaan ja edistetään Ketterimmät-työllisyysohjelman mukaisesti. Ketterimmät on Hämeenlinnan seudun työllisyysohjelma vuosille 2017-2025, jota toteutetaan Hattulassa, Hämeenlinnassa ja Janakkalassa. Sen keskiössä …
Ketterimmät-työllisyysohjelma tutuksi – Osa 3: Osaaminen ja kohtaanto
20.8.2024
Mikä Ketterimmät? Hämeenlinnan seudulla työllisyyttä hoidetaan ja edistetään Ketterimmät-työllisyysohjelman mukaisesti. Ketterimmät on Hämeenlinnan seudun työllisyysohjelma vuosille 2017-2025, jota toteutetaan Hattulassa, Hämeenlinnassa ja Janakkalassa. Sen keskiössä …