Näyttelyt
Erilaiset isot, pienet ja keskikokoiset näyttelyt ovat tärkeä osa koulumme toimintaa. Tältä sivulta löytyy kuvia erilaisista Aimokoulun näyttelyistä. Osa on koulumme omia, osa puolestaan näyttelyitä, joista olemme tehneet yhdessä muiden kanssa tai joissa olemme muuten olleet mukana.
Aimokoulun tulevia ja menneitä näyttelyitä
Katse juurissa ja latvustoissa 6.6.-16.6.2022
Näyttelyn teokset ovat versoneet kevään aikana Aimokoulun eri-ikäisten ryhmissä. Niissä on pysähdytty taiteen, tekemisen ja olennaisen äärelle. Istutettu ja hoidettu ajatuksia ja taitoa ja välillä kesyttömästi kuroteltu aurinkoon. Prosessi korostuu töissä: osassa ratkaisuja on pohdittu ja kokeiltu pitkäänkin ravinteena löytämisen ilo. Aimokouluun kuuluvat sekä tavoitteellisuus että leikki jo juurista lähtien. Taideharrastus on monelle lapselle ja nuorelle rakas ja tärkeä.
Fokus väreissä – Aimokoulun valokuvauksen työpaja
Lehtisalin näyttelyseinä, Hämeenlinnan pääkirjasto 23.5.-19.6.2022
Meidät on ympäröity väreillä, ja niitä voisi käsitellä yhtä monella tavalla kuin maailmassa on ihmisiä. Värejä näkemätön voi tehdä niistä tulkinnan ja joku toinen omansa muuttaen sitä joka ikinen päivä.
Aimokoulun valokuvauksen työpaja on kevään aikana etsinyt erilaisia näkökulmia väreihin ja tehneet niistä visuaalisia tutkielmia. Oppilaat ovat 13–16-vuotiaita, ja monelle heistä tämä on ensimmäinen näyttely.
Ihme – Aimokoulu 30 vuotta
Hämeenlinnan Taidemuseossa 4.11.2016-22.1.2017. Näyttely juhlisti Visuaalisten taiteiden koulu Aimon 30-vuotista taivalta. Suomalaisen taidekasvatuksen konkarin näyttelyn teokset syntyivät uteliaisuudesta, rohkeudesta ja ihmettelystä. Kuvia näyttelystä ”Ihme – Aimokoulu 30 vuotta”
Taideleikki 5.11.-13.12.2019.
Kahden Aimokoulun muotoleikki-ryhmän taidenäyttely Hämeenlinnan keskusarkiston galleriatilassa oli esillä 5.11.-13.12. Esillä oli oppilaiden tekemiä maalauksia, piirustuksia, savitöitä, pehmoleluja ja myös heidän ottamiaan valokuvia. Syksyn teemana olivat olleet luonto ja unet. Vanhempien kanssa ryhmään osallistuneet lapset olivat 2-6-vuotiaita. Näyttelyn nimi oli Taideleikki. Näyttelyssä tuotiin esille Muotoleikki-ryhmien ideologia tutustua kuvataiteiden ja käsitöiden tekemiseen leikin kautta.