Merkityksellistä työtä ja monipuolisia urapolkuja 

Hämeenlinnan kaupunki on merkittävä työnantaja, joka tarjoaa työpaikan lähes 1900 eri alan osaajalle. Jokaisella heistä on ainutlaatuinen uratarina, joka kuvaa heidän työnsä merkitystä ja vaikutusta kaupunkilaisten jokapäiväiseen elämään. Miksi sitten Hämeenlinnan kaupungille haetaan töihin, ja miksi kaupungilla viihdytään?

Kaupungin työntekijöillä on keskeinen rooli kaupunkilaisten arjen sujuvuuden sekä turvallisen ja viihtyisän asuinympäristön varmistamisessa. Hämeenlinnan kaupungille hakeutuvat usein osaajat, jotka haluavat olla mukana tässä tärkeässä työssä ja vaikuttaa positiivisesti kaupungin kehitykseen.

Rakennuttajapäällikkö Jere Takala on alun perin tullut Hämeenlinnan kaupungille kesätöihin. Vuonna 2018 Takala aloitti kaupungilla vastaavana mestarina, ja on voinut opiskella työnsä ohessa insinööriksi. Takala kokee merkityksellisyyden tunteen tärkeäksi omassa työssään, ja työnsä kautta hän pääsee rakentamaan Hämeenlinnasta vähän hienomman kaupungin.

”Erityisesti työssäni on hienoa se, miten siinä yhdistyy rakennustekniikka ja julkishallinto. Me teemme sellaisia asioita, jotka vaikuttavat hämeenlinnalaisten arkeen konkreettisella tavalla”, toteaa Takala.

Hämeenlinnan kaupungin työntekijä seisoo työmaalla työmaatakki päällä ja kypärä kainalossa. Hänestä on otettu kuva uratarinaa varten.
Rakennuttajapäällikkö Jere Takala

Mielenkiinto osallistua kaupungin rakentamiseen ajoi elinvoimajohtaja Niklas Lähteenmäen hakemaan Hämeenlinnan kaupungille töihin yli 10 vuotta sitten. Lähteenmäki aloitti kaupungilla yleiskaava-arkkitehtina, ja on edennyt asiantuntijan työstä johtotehtäviin.

”Työssämme on positiivinen vire – pyrimme saamaan kaupunkia menestymään ja lisäämään kaupungin houkuttavuutta. On hienoa pyrkiä tekemään asioita paremmaksi,” kertoo Lähteenmäki.

Henkilö katsoo kameraan, hymyilee ja nojaa seinään.
Elinvoimajohtaja Niklas Lähteemäki

Myös päiväkodin johtaja Roosa Meriläinen on tehnyt pitkän uran Hämeenlinnan kaupungilla vuodesta 2008 lähtien, jolloin hän aloitti päiväkotiavustajana. Työ varhaiskasvatuksessa lasten parissa veti häntä puoleensa. Meriläiselle on aina ollut selvää, että haluaa työskennellä kaupungin palveluksessa.

Hämeenlinnan kaupungin työntekijä seisoo päiväkodin pihassa leikkipuistossa. Hänestä on otettu kuva uratarinaa varten.
Liivuoren ja Hirsimäen päiväkotien johtaja Rosa Meriläinen

Teemme asioita rohkeasti yhdessä

Hämeenlinnan kaupungilla kannustetaan yhdessä tekemiseen, kokeilemaan rohkeasti uusia asioita ja tuetaan työkaveria onnistumaan. Tämä välittyy myös työntekijöiden jakamista kokemuksista.

Luokanopettajana ja rehtorina Miemalan koulussa työskentelevä Anna-Emilia Salminen on tullut kaupungille töihin vuonna 2013.

Henkilö pitää kanaa hellästi sylissään kesäisenä päivänä Hämeenlinnassa ja katsoo kameraan.
Miemalan koulun opettaja-rehtori Anna-Emilia Salminen

”Meillä on raikas ja eteenpäin pyrkivä työyhteisö ja meillä haastetaan ajattelemaan sekä tekemään asioita uudella tavalla. Meillä tuetaan yli toimialarajojen toistemme osaamista ja autamme toisiamme tekemään työtämme paremmin”, kehuu Salminen.

Niklas Lähteenmäki nauttii siitä, että pääsee näkemään työssään paljon ja saa työskennellä yhdessä ihmisten kanssa. Isolla työnantajalla on valtava määrä osaamista jaettavana.

”Olemme innostuneita työstämme, ja se näkyy kaikessa, mitä teemme – meillä on hieno henki. Me teemme synergiatyötä tosi paljon ja keskustelemme paljon kaupungin eri yksiköiden kanssa,” kertoo Lähteenmäki.

Työnantaja mahdollistaa monipuoliset urapolut

Iso työnantaja antaa mahdollisuuden urakehitykselle. Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuksia kehittää ammattitaitoaan, opiskella työn ohella sekä edetä monipuolisilla urapoluilla. Nämä mahdollisuudet parantavat työhyvinvointia ja edistävät pitkien työsuhteiden syntymistä.

”Työnantaja on kannustanut ja tukenut minua urapolkuni aikana. Vuosien varrella olen saanut ammatillisesti kasvaa ja kehittyä kaupungin palveluksessa ja tehdä työtä monipuolisesti varhaiskasvatuksen eri tehtävissä”, kertoo Meriläinen.

Erilaisia työtehtäviä on mahdollista kokeilla oman mielenkiinnon mukaan. Anna-Emilia Salminen halusi kokeilla jotain uutta, ja sai mahdollisuuden tehdä hanketyötä opetustoimen hallinnossa. Lisäksi hän on saanut kehittää omaa osaamistaan opiskelemalla kasvatus- ja opetusalan johtamista.

”Täällä osaaminen huomataan ja kannustetaan kehittymään. Tulee sellainen olo, että saa tehdä niitä itselle tärkeitä juttuja”, Salminen toteaa.

Hämeenlinnan kaupungilla on niin monta mielenkiintoista uratarinaa kuin on tekijöitäkin. Voit tutustua niihin lisää verkkosivuiltamme: www.hameenlinna.fi/uratarinat

Teksti: Anna-Kaisa Naskali
Kuvat: Miika Kangasniemi

Tämä artikkeli on julkaistu Arjessa mukana -asukaslehdessä 3/2024. Lue koko lehti verkossa.