Ketterimmät-työllisyysohjelma
Ketterimmät on Hämeenlinnan seudun työllisyysohjelma vuosille 2017-2025 (pdf), jota toteutetaan Hattulassa, Hämeenlinnassa ja Janakkalassa. Sen keskiössä ovat työnhakijoiden ja työnantajien aidot tarpeet.
Työllisyysohjelmaa toteutetaan ketteränä prosessina nopein käytännöllisin toimenpitein. Työllisyysohjelman tuloksia seurataan ja analysoidaan säännöllisesti.
Ohjelman toimenpiteet
Hämeenlinnan seudun työllisyysohjelman tarkennettu toteuttamissuunnitelma 2020–2021 (pdf) sisältää nopeasti toteutettavat toimenpiteet, joilla työllisyysohjelmaa jalkautetaan.
Jokaisessa toimenpiteessä on nimetyt vastuutahot sekä kumppanit.
Kaksi kertaa vuodessa kokoontuva seudullinen työllisyystyöryhmä vastaa suunnitelman toteutuksen seurannasta.
Tilastoraporttia päivitetään muutaman kerran vuodessa ja sitä käytetään ohjelman vaikutusten seurantaan.
Aiheeseen liittyvät
Työllisyysjaoston päätökset 16.4.2025
16.4.2025
§ 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus § 10 Pöytäkirjan tarkastajat Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Ritva Aho sekä Tomi Ranta-Kahila. § 11 Käsittelyjärjestys § 12 Viranhaltijapäätökset Merkittiin …
Suunnitteilla oleva keskustakampus on enemmän kuin rakennus
20.3.2025
Elinvoimajohtaja Niklas Lähteenmäen visioissa Hämeenlinnalla on tulevaisuudessa virkeä ja monipuolinen keskusta, jossa kaikki viihtyvät.
Kesätyösetelin haku käynnissä – kesätyösivu kokoaa kesätyöt yhteen paikkaan
14.3.2025
Hämeenlinnan kaupungin myöntämien kesätyöseteleiden haku alkoi 23.1.2025 ja jatkuu 31.5. asti. Kesätyöseteli on 200 € tai 400 € rahallinen tuki työnantajalle, joka palkkaa kesätöihin 15-24-vuotiaan hämeenlinnalaisnuoren. Tänäkin vuonna kesätöiden löytämistä helpottaa kesätyösivu, josta nuoret löytävät kootusti avoimet kesätyöpaikat ja työnantajat saavat kesätyöpaikkansa näkyville.
Missä mennään keskustakampus? Ajankohtaista tietoa ja vastauksia kysymyksiisi
13.3.2025
Hämeenlinnan kaupunki ja HAMK ovat yhteistyössä selvittämässä ja suunnittelemassa kampuksen siirtämistä Visamäestä Hämeenlinnan keskustaan. Kaupungin johto ja HAMKin edustajat ovat alustavasti määritelleet hankekokonaisuutta ja osapuolten kesken on tehty aiesopimus syksyllä 2024. Hankkeen onnistuminen toisi paljon positiivisia vaikutuksia keskustan alueelle ja koko Hämeenlinnan elinvoimalle.
Aiheeseen liittyvät blogit
Loikka-hanke liputtaa yhteistyön puolesta
5.3.2025
Loikka työelämään -hanke luo ja testaa palveluita, jotka mahdollistavat työnhakijoille nopean polun työelämään. Pian kahden toimintavuoden aikana Loikka-hankkeen ytimeksi on muodostunut valmennuksellisuuden lisäksi verkostoituminen ja …
TyöHäme pyörii pitäjissä
23.1.2025
TE-toimistot lakkautettiin 31.12.2024 ja samalla loppui myös kuntakokeilu, kun työllisyyspalveluiden tuottaminen siirtyi työllisyysalueiden vastuulle. Organisaatiomuutos on kaikkineen mittava ja kosketti isoa työntekijä ja asiakas määrää. …
Hämeenlinnan Ohjaamo Stage – Nuorten aikuisten tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelu
21.1.2025
Hämeenlinnan Ohjaamo toimii punatiilisessä rakennuksessa Parolantien ja Turuntien kulmassa. Ikkunoissa komeilee lainaus Ohjaamon sloganista: ”Jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta!”
Fiksua työtä 2025: TyöParkki – Työllisyyspalvelua ja -neuvontaa ilman ajanvarausta
14.1.2025
TyöHämeen työllisyysalueella kehitettiin spiraaliorganisaatiomalli, jossa keskiössä on työllistyminen. Malli nojaa monialaisiin, itseohjautuviin tiimeihin, jotka toteuttavat työllisyyspalveluita ja vastaavat asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta. TyöParkin tiimi perustettiin näiden …