Puheeksi ottaminen
Kun oppilaalle kertyy poissaoloja yli 30 tuntia, on hyvä keskustella oppilaan ja hänen vanhempiensa kanssa siitä, mitä hänelle kuuluu. Oppilaan oma luokanopettaja tai -valvoja käy voimavarakeskustelun oppilaan kanssa. Keskustelun kautta tunnistetaan oppilaan kanssa voimavaroja vahvistavia asioita. Tarvittaessa myös oppilashuollon työntekijä voi käydä keskustelun. Keskustelussa käytetään tukena voimavaralomaketta, johon kirjataan tilanteeseen sopiva tuki.
Muistilista kouluun:
- Luokanopettaja tai -valvoja on yhteydessä huoltajaan, jos Wilma-viesteihin ei reagoida, yhteys puhelimella.
- Keskustelu lapsen tai nuoren kanssa voimavaralomakkeen avulla.
- Kutsutaan perhe palaveriin tarvittaessa.
- Koulu järjestää tukiopetusta tarvittaessa.
- Oppilashuollon konsultointi matalalla kynnyksellä.
- Jatkuva seuranta ja nopea reagointi, jos poissaoloja ei selvitetä.
Aiheeseen liittyvät
Ilmoittautuminen ensimmäiselle luokalle
20.12.2024
Vuoden 2025 elokuussa perusopetuksen 1. vuosiluokalla aloittavien ilmoittautuminen on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen on tehtävä 12.1.2025 mennessä.
Hämeenlinnan yhteiskoulun uusi koulurakennus ja liikuntahalli valmistuivat aikataulussa
20.12.2024
Hämeenlinnan yhteiskoulun oppilaat pääsevät aloittamaan kevätlukukauden uudessa koulurakennuksessa aikataulun mukaisesti tammikuun 7. päivä. Uuden koulurakennuksen ja liikuntahallin rakennustyöt alkoivat vuoden 2023 huhtikuussa.
Hämeenlinnan yhteiskoulu palaa väistöstä uusiin koulutiloihin lyhtykulkueella 20.12.
16.12.2024
Hämeenlinnan yhteiskoulun uudisrakennus on valmistunut, ja yläkoulun oppilaat palaavat takaisin Hätilään samalla juhlistaen paluuta näyttävällä lyhtykulkueella perjantaina 20.12. klo 8.45 –9.45. Kulkue toimii samalla myös …
Hämeenlinna on 5.- ja 8.-luokkalaisten Move!-mittausten tuloksissa toistamiseen valtakunnallisen tason paremmalla puolella
13.12.2024
Hämeenlinnassa Move!-mittauksia on tehty tällä laajuudella vuodesta 2018 lähtien. Vuoden 2024 mittausten perusteella Hämeenlinnassa 37,2 % oppilaista fyysinen toimintakyky on mahdollisesti terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. Valtakunnallisesti sama osuus on 38,1 %. Laskennassa on huomioitu kaikki fyysisen toimintakyvyn osa-alueet.