Selvittäen ja tukien
Kun poissaoloja on yli 50 tuntia, on hyvä selvittää poissaolojen syitä yhdessä huoltajien kanssa. Oppilaan tilannetta on hyvä käsitellä tarvittaessa oppilashuoltoryhmän kokouksessa, johon myös huoltajat osallistuvat.
Oppilaan poissaolojen taustalla oleviin syihin etsitään aktiivisesti ratkaisuja ja sovitaan toimenpiteistä. Oppilashuollon työntekijä osallistuu oppilaan tuen suunnitteluun ja auttaa löytämään tarkoituksenmukaisia palveluita.
Huoltaja on tärkeä kumppani lapsen ja nuoren koulunkäynnin tukemisessa. Hänen kanssaan sovitaan oppilaan koulunkäynnin ja hyvinvoinnin seurannasta.
Muistilista kouluun:
- Luokanvalvoja/luokanopettaja kutsuu huoltajan oppilashuoltoryhmän palaveriin.
- Selvitetään syitä poissaoloille kuten oppimisvaikeudet, ahdistus ja terveys.
- Ohjaus terveydenhoitajalle, kuraattorille, koulupsykologille.
- Sovitaan, kuka vastaa oppimisen tuesta ja koulun sisäisestä tiedon siirrosta.
- Sovitaan seurannasta ja prosessin vastuuhenkilöstä.
Aiheeseen liittyvät
Ilmoittautuminen ensimmäiselle luokalle
20.12.2024
Vuoden 2025 elokuussa perusopetuksen 1. vuosiluokalla aloittavien ilmoittautuminen on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen on tehtävä 12.1.2025 mennessä.
Hämeenlinnan yhteiskoulun uusi koulurakennus ja liikuntahalli valmistuivat aikataulussa
20.12.2024
Hämeenlinnan yhteiskoulun oppilaat pääsevät aloittamaan kevätlukukauden uudessa koulurakennuksessa aikataulun mukaisesti tammikuun 7. päivä. Uuden koulurakennuksen ja liikuntahallin rakennustyöt alkoivat vuoden 2023 huhtikuussa.
Hämeenlinnan yhteiskoulu palaa väistöstä uusiin koulutiloihin lyhtykulkueella 20.12.
16.12.2024
Hämeenlinnan yhteiskoulun uudisrakennus on valmistunut, ja yläkoulun oppilaat palaavat takaisin Hätilään samalla juhlistaen paluuta näyttävällä lyhtykulkueella perjantaina 20.12. klo 8.45 –9.45. Kulkue toimii samalla myös …
Hämeenlinna on 5.- ja 8.-luokkalaisten Move!-mittausten tuloksissa toistamiseen valtakunnallisen tason paremmalla puolella
13.12.2024
Hämeenlinnassa Move!-mittauksia on tehty tällä laajuudella vuodesta 2018 lähtien. Vuoden 2024 mittausten perusteella Hämeenlinnassa 37,2 % oppilaista fyysinen toimintakyky on mahdollisesti terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. Valtakunnallisesti sama osuus on 38,1 %. Laskennassa on huomioitu kaikki fyysisen toimintakyvyn osa-alueet.